Live

Israelul își mută ambasada din Ucraina de la Liov în Polonia. Diplomații vor trece în fiecare zi granița

Data publicării:
Ministrul israelian al Apărării, Yair Lapid, în conferință de presă la Ierusalim. Sursă foto: Profimedia Images

Ministrul de Externe al Israelului, Yair Lapid, a instruit personalul ambasadei Israelului din orașul Lviv din vestul Ucrainei să se mute în partea poloneză a graniței.

Personalul ambasadei va trece în fiecare zi granița cu Ucraina pentru a-și continua activitatea diplomatică și pentru a ajuta cetățenii israelieni să părăsească Ucraina, potrivit informării de presă citată de CNN, care a fost făcută de ministrul Lapid în cursul zilei de sâmbătă.

Decizia a fost luată după evaluarea diferitelor aspecte, inclusiv situația de pe teren, securitatea emisarilor Statului Israel și continuarea serviciului către cetățenii israelieni.

La începutul acestei săptămâni, diplomații israelieni s-au mutat de la Kiev la Lviv.

Citește și: LIVE TEXT - A 3-a zi de război în Ucraina. Un bloc din centrul Kievului a fost lovit de o rachetă. 100 de blindate rusești merg spre capitală

Înainte de imavazia rusă în Ucraina, mai multe țări, printre care SUA, Marea Britanie, Canada sau Australia, și-au mutat personalul diplomatic la Lvov, în apropiere de granița cu Polonia. 

Ucraina neagă că elicoptere rusești au aterizat în Liov

Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a negat informația că elicoptere ale Rusiei ar fi aterizat în regiunea Liov, acțiune ce ar însemna o lărgire a teatrului de operațiuni ale Moscovei, transmite Reuters.

Primarul din Liov, Andrei Sadovi, a spus că Rusia a aterizat trei elicoptere lângă orașul Brodi în regiunea de vest Liov și că forțele ucrainene au respins atacul.

SBU a precizat că informația este falsă și că nu a avut loc o astfel de aterizare. Serviciul a transmis că un elicopter ucrainean a făcut un zbor de recunoaștere în zonă.

Citește și: Ambasada Slovaciei de la Kiev a fost mutată în România

Editor : Marco Badea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Netanyahu, despre ofensiva Israelului în Rafah: Au fost evacuați aproape 500.000 de oameni. Nu există o catastrofă umanitară

Erdogan spune că Israelul va ataca Turcia dacă va câștiga războiul împotriva Hamas: „Nu se va opri în Gaza”

SUA anunță că mai trimit încă 2 miliarde de dolari Ucrainei, în condițiile în care situația de pe front devine tot mai dificilă

Lupte dure pe frontul din Harkov. Ucrainenii îi resping pe ruși la Vovcensk. Putin spune că trupele Moscovei își îmbunătățesc pozițiile

Partenerii noștri