Live

Video Lupte de stradă în Mexic, după ce Garda Națională l-a arestat pe fiul lui El Chapo. Autoritățile, obligate să-l elibereze

Data actualizării: Data publicării:

Violențe masive au avut loc într-un oraș din nordul Mexicului, după ce forțele de securitate l-au localizat pe unul dintre fiii lui Joaquín „El Chapo” Guzmán.

Luptele au culminat la câteva ore după ce Ovidio Guzmán López a fost depistat, în timpul unei razii în orașul Culiacan. Televiziunile locale au surprins imagini șocante cu bărbați înarmați cu puști de asalt, care trăgeau în direcția polițiștilor, cadavre și baricade indendiate, relatează BBC NEWS.

Guzmán a fost eliberat după câteva ore, pentru a evita alte violențe, au transmis autoritățile.

Ministrul securității din Mexic, Alfonso Durazo, a declarat că o patrulă a Gărzii Naționale a fost atacată în interiorul casei unde era reținut Guzmán, ofițerii fiind forțați să se retragă pentru propria lor siguranță.

Potrivit presei mexicane, el este acuzat de trafic de droguri în SUA, iar autoritățile americane ar dori extrădarea lui.

Bătălia pentru eliberarea lui Guzman a izbucnit în apropierea biroului procurorului șef, însă s-a extins rapid și în alte zone ale orașului.

Nu au fost raportate date despre victime, dar în imagini se văd oameni plini de sânge, prăbușiți la pământ, care par să fie decedați. Reprezentanți ai poliției au confirmat pentru Reuters că mai mulți polițiști au fost răniți în luptele care s-au dat în stradă, însă nu s-au făcut precizările legate despre starea lor.

În timpul luptelor care se dădeau în oraș, administrația provinciei Sinaloa a declarat că un număr necunoscut de deținuți au evadat din închisoarea Aguaruto.

Autoritățile au declarat că „lucrează la restabilirea calmului”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cea mai proastă din istorie. E șocantă”. O româncă a fost ”pusă la zid” pentru ce a făcut la Londra

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un bărbat care abia ieșise din închisoare s-a întors după gratii după ce a fost prins de polițiști cu heroină în buzunare

„Pablo Escobar” nu poate fi marcă înregistrată în UE. CJUE a respins cererea fratelui traficantului de droguri

Traficant de cocaină, prins în flagrant la Brașov

Un mort şi un rănit în incidente cu arme de foc la Bruxelles, legate de traficul de droguri

Partenerii noștri