Live

Foto Celebra cascadă Victoria din Africa aproape a secat

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Twitter/Edgar Chagwa Lungu

Cascada Victoria, una dintre cele mai importante atracții turistice ale Africii, aproape a secat, ca urmare a celei mai grave secete din ultimul secol cu care se confruntă această regiune, informează The Guardian.

Ceea ce era, până acum, o impresionantă cădere de apă a râului Zambezi s-a redus la „un firicel de apă”, după cum se poate vedea în mai multe imagini postate inclusiv de turiști, pe rețelele de socializare.

Cascadă, cu o înălțime de 100 de metri, a atras, în ultimii zeci de ani, milioane de turiști în această regiune, situată la granița dintre Zimbabwe și Zambia.

Cascada Victoria, înainte de secetă. Foto: Guliver/GettyImages

Acum, seceta severă din regiune, care a alimentat temerile legate de efectele schimbărilor climatice, a provocat scăderea nivelului apelor râului Zambezi la cote „fără precedent”.

„Anii trecuți, în timpul sezonului seceteos, apele râului mai scădeau, dar nu la nivelul de acum”, a declarat un vânzător de suveniruri din Livingstone, Zambia. „E prima oară când văd așa ceva. Și ne afectează direct - nu mai vin așa mulți turiști”.

În această regiune, 45 de milioane de oameni suferă în prezent din cauza lipsei apei și a culturilor agricole afectate de secetă.

Zimbabwe și Zambia se confruntă cu o serie de pene și întreruperi de curent, în condițiile în care producția de energie electrică este redusă, ca urmare a scăderii debitului apelor, din cauza secetei.

Conform datelor furnizate de autoritățile guvernamentale din Zambezi, debitul apelor se situează la cel mai scăzut nivel, din 1995.

Editor web: Mihnea Lazăr

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Epidemie mortală de holeră în Zambia. OMS a trimis primele vaccinuri

O companie din Emirate a cumpărat păduri în Africa de dimensiunea Marii Britanii. Cum vrea să facă bani din „certificate de carbon”

Focar de holeră în Etiopia. Organizația Mondială a Sănătății anunță 300 de decese

Controversă în Zimbabwe unde o tânără albă a câștigat concursul național Miss Univers: „Strămoșii mei se răsucesc în mormânt”

Partenerii noștri