Focar de holeră în Etiopia. Organizația Mondială a Sănătății anunță 300 de decese

Data publicării:
bărbați bolnavi
Peste 6 milioane de persoane au primit până în prezent o doză de vaccin oral împotriva holerei în Etiopia. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) anunță că focarul de holeră din Etiopia a provocat până în prezent aproximativ 300 de decese, transmite agenţia Xinhua, preluată de Agerpres.

Focarul actual de holeră din Etiopia, care a început la 27 august 2022, s-a răspândit în 113 districte din zece regiuni ale ţării, potrivit buletinului OMS dat publicităţii vineri.

Numărul deceselor provocate de holeră a crescut de la 172 la 12 iulie anul acesta, la 300 la data de 3 octombrie, cu o rată a mortalităţii de 1,24%, potrivit raportului. Numărul cazurilor de holeră diagnosticate a crescut, de asemenea, de la 13.118 la 24.197 în aceeaşi perioadă.

Potrivit raportului, intervenţiile de răspuns la holeră au reuşit să aducă sub control focarul din ţară. Totuşi, OMS şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la această situaţie, deoarece în unele districte se observă o resurgenţă a cazurilor.

Peste 6 milioane de persoane au primit până în prezent o doză de vaccin oral împotriva holerei, în 54 de districte din ţara situată în estul continentului african.

Și în Zimbabwe se iau măsuri pentru a preveni creșterea cazurilor de holeră

Raportul remarcă, de asemenea, nevoia urgentă de soluţii durabile pentru combaterea cauzelor focarelor recurente de holeră, printre care se numără apa potabilă de slabă calitate şi contaminarea cu fecale a apei.

O altă ţară africană, Zimbabwe, a impus măsuri sanitare în timpul adunărilor publice, în special în capitala Harare, pentru a preveni resurgenţa cazurilor de holeră. Ministerul Sănătăţii a înregistrat 36 de noi cazuri suspecte în ultimele 24 de ore, conform unui bilanţ publicat în cursul nopţii de joi spre vineri. Toate regiunile din Zimbabwe au fost afectate de la momentul la care boala a reapărut în această ţară situată în sudul Africii, la începutul acestui an.

În Zimbabwe, Ministerul Sănătăţii a înregistrat oficial 30 de decese începând din februarie şi peste 900 de cazuri de infectare. Însă, se crede că aproximativ 100 de persoane au murit din cauza bolii şi aproape 4.650 au fost infectate.

Cazurile de holeră, o infecţie diareică acută cauzată de ingerarea alimentelor sau a apei contaminate cu bacterii, sunt în creştere pe acest continent, potrivit OMS.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri