Live

Coronavirusul ucigaș a fost recreat în laborator, în afara Chinei

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/Getty Images

Oamenii de știință din Australia au devenit primii care au recreat noul tip de coronavirus în laborator, în afara Chinei. Ei spun că este „o reușită semnificativă” în lupta împotriva virusului.

Descoperirea va fi comunicată Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în speranța că va putea fi folosită pentru diagnosticarea și tratarea virusului.

Cercetătorii de la un laborator din Melbourne au anunțat că au reușit să dezvolte o copie a acestui virus folosind o mostră de la un pacient infectat. Ei spun că reușita lor ar putea fi un prim pas pentru dezvoltarea unui test care să determine prezența virusului în corpul uman înainte de apariția primelor simptome.

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație - înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi. Cu toate acestea, OMS a informat că nu poate confirma momentan că virusul este contagios în perioada de incubație, relatează BBC, citat de Mediafax.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat miercuri dimineață că 132 persoane au murit în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Premierul australian spune că Musk e un „miliardar arogant” pentru că refuză să dea jos de pe X înregistrările atacului din Sydney

“Bărbatul cu bâta”, care a intervenit eroic în timpul atacului de la mall-ul din Sydney, a primit cetăţenie australiană

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

China amenință cu proliferarea nucleară în Pacific după ce Australia a anunțat că se va dota cu submarine propulsate nuclear

Partenerii noștri