Live

„Pilotul era dezorientat și a aterizat din pură disperare”. Concluzia accidentului aviatic în care 51 de oameni au murit

Data actualizării: Data publicării:
Foto: BISHNUSAPKOTA/Twitter

Pilotul avionului prăbușit în Nepal, pe 12 martie 2018, incident în care 51 de persoane și-au pierdut viața, era „dezorientat” și a încercat din „pură disperare” să aterizeze aeronava, când și-a dat seama că aceasta nu era aliniată corect cu pista. Aceasta este concluzia unui raport asupra accidentului aviatic, scrie Al Jazeera.

Foto: Twitter/MaheshJoshi_MJ

Avionul Bangla Airlines s-a prăbușit la a doua încercare de a ateriza pe aeroportul internațional din Kathmandu. În incident au murit 51 de persoane, între care 22 de cetățeni nepalezi și un cetățean chinez. Pilotul și copilotul s-au numărat printre cei decedați, iar alte 20 de persoane au fost rănite.

Concluziile anchetei au fost publicate luni, de către autoritățile din Nepal, care au stabilit că accidentul aviatic s-a produs din cauza stării de „dezorientare” în care se afla pilotul și a faptului că acesta pierduse simțul realității în legătură cu situația în care se afla.

„Aeronava nu intrase pe traiectoria corectă de apropiere a pistei, ceea ce a dus la manevre foarte periculoase, la o altitudine nesigură, pentru a alinia avionul cu pista. Aterizarea a fost făcută din pură disperare, după ce pilotul a văzut pista în apropiere, la o altitudine foarte joasă”, a arătat raportul.

Pilotul fusese concediat din Bangladesh Air Force în 1993, din cauza unei depresii și i se permisese să zboare avioane civile din 2002, după o evaluare medicală.

Bărbatul era stresat, „perturbat emoțional” și nu dormise deloc cu o noapte înainte de incidentul fatal. Anchetatorii spun că Abid Sultan, căpitanul avionului, a izbucnit în plâns în timpul zborului, după ce abilitățile sale de pilot i-au fost puse la îndoială de un coleg, relatează The Guardian.

„Această lipsă de încredere și nivelul de stres l-au determinat să fumeze continuu în cabină, un prim indiciu al căderii sale emoționale”, se precizează în raport.

De asemenea, anchetatorii au mai descoperit și o lipsă de comunicare din partea controlorilor de trafic aerian de la aeroportul din Kathmandu, care nu i-au oferit pilotului instrucțiuni clare legate de aterizare.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un avion de mărfuri cu două persoane la bord s-a prăbuşit în Alaska. Nu au fost găsiţi supravieţuitori

Un avion de luptă s-a prăbușit în Rusia după ce a atacat cu rachete teritoriul ucrainean. Imagini cu aeronava cuprinsă de flăcări

În „Valea Rinichilor” aproape fiecare nepalez și-a vândut un rinichi din cauza sărăciei. Li s-a spus că le crește la loc

„Ne-au tratat ca pe niște câini”. Povestea tragică a nepalezilor care s-au trezit pe post de carne de tun a armatei ruse în Ucraina

Partenerii noștri