Live

Şapte fete cu vârsta cuprinsă între 10 şi 12 ani s-au înecat după ce barca lor s-a răsturnat când traversau un râu din Nigeria

Data publicării:
Şapte fete cu vârsta cuprinsă între 10 şi 12 ani s-au înecat după ce barca lor s-a răsturnat când traversau un râu din Nigeria. Foto: Profimedia

Şapte fete cu vârsta cuprinsă între 10 şi 12 ani s-au înecat în noaptea de joi spre vineri, după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a răsturnat pe un râu din statul Jigawa, în nordul Nigeriei, a anunţat sâmbătă poliţia, potrivit AFP.

Fetele se întorceau acasă, de cealaltă parte a râului Gasanya, în districtul Auyo, după o ceremonie religioasă marcând naşterea profetului Mohamed, a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Jigawa, Lawan Shiisu.

„Trei dintre ele au fost salvate, însă şapte au murit”, a adăugat acesta.

Fetele, care „se grăbeau să plece acasă”, au decis în jurul miezului nopţii să navigheze ele însele o ambarcaţiune ancorată pe malul pustiu, fără cârmaci, a completat Shiisu.

Naufragiile sunt frecvente pe fluviile şi râurile din Nigeria. Supraîncărcarea şi întreţinerea precară a ambarcaţiunilor, nerespectarea regulilor de siguranţă şi vremea nefavorabilă se numără printre principalele cauze ale acestora, mai arată sursa citată, potrivit Agerpres.

În mai, circa 100 de persoane s-au înecat când ambarcaţiunea lor supraîncărcată s-a rupt în două şi s-a scufundat în statul Kebbi, din nord-vestul ţării.

Câteva zile mai târziu, 30 de persoane au pierit după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a răsturnat în statul Niger, în centrul ţării.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Peste 100 de deținuți au evadat din închisoare din cauza ploilor torențiale care au distrus împrejurimile din „era colonială”

Tragedie în Mediterana. 60 de migranți au murit de foame și de sete după ce barca lor a rămas fără motor și a plutit în derivă

Alertă în Nigeria: Bărbați înarmați au luat cu asalt palatul unui monarh și l-au ucis. După crimă, au răpit-o pe soția lui

ONU cere o anchetă „imparţială” după ce o dronă a armatei nigeriene a ucis din greşeală 85 de civili

Partenerii noștri