Live

Tensiuni SUA - Iran. Portavionul USS Nimitz rămâne în Golful Persic, din cauza „amenințărilor” liderilor iranieni la adresa lui Trump

Data publicării:
Portavionul USS Nimitz. Foto: U.S. Navy / Donald R. White, Jr

Statele Unite au revenit asupra deciziei de a rechema acasă un portavion din Golful Persic, ca urmare a amenințărilor Iranului la adresa președintelui Donald Trump și a altor oficiali guvernamentali, a anunțat secretarul american al Apărării, Christopher C. Miller.

Portavionul USS Nimitz, care patrula în apele Golfului Persic din luna noiembrie a anului trecut, fusese chemat acasă la sfârșitul anului, pe 31 decembrie, din ordinul secretarului american al Apărării, Christopher C. Miller.

La doar câteva zile distanță însă, același secretar al apărării Miller a emis un ordin contrar.

„Din cauza recentelor amenințări ale liderilor iranieni la adresa președintelui Trump și a altor oficiali guvernamentali, am ordonat portavionului USS Nimitz să oprească acțiunea de întoarcere. USS Nimitz va rămâne pe poziții în aria de operațiuni a Comandamentului Central al Statelor Unite. Nimeni să nu se îndoiască de determinarea Statelor Unite ale Americii”, a transmis Christopher C. Miller, potrivit unui comunicat din 3 ianuarie al Pentagonului.

Secretarul Apărării nu a dat amănunte suplimentare asupra naturii amenințărilor.

Declarația sa vine la un an după ce o dronă americană l-a ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani, într-un atac la Bagdad.

Mii de protestatari irakeni au strigat „Răzbunare” și „Nu Americii” duminică, în timpul unor manifestări la un an de la asasinarea lui Soleimani. Manifestări similare au avut loc în Iran, Siria, Liban, Yemen.

Editor : Bogdan Păcurar

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Imagini cu debarcaderul plutitor pe care îl construiește armata SUA în Gaza. Pentagonul spune că va costa 320 de milioane de dolari

Pentagonul urgentează trimiterea de rachete Patriot în Ucraina. Ce arme mai sunt incluse în pachetul de ajutor de 6 miliarde de dolari

Statele din Golf nu vor un război între Iran și Israel și se tem de o escaladare a situației în Orientul Mijlociu

Armata americană a trimis Ucrainei arme și muniții iraniene confiscate de la rebelii Houthi din Yemen

Partenerii noștri