Tensiuni SUA - Iran. Portavionul USS Nimitz rămâne în Golful Persic, din cauza „amenințărilor” liderilor iranieni la adresa lui Trump

Data publicării:
grup de nave condus de portavionul uss nimitz
Portavionul USS Nimitz. Foto: U.S. Navy / Donald R. White, Jr

Statele Unite au revenit asupra deciziei de a rechema acasă un portavion din Golful Persic, ca urmare a amenințărilor Iranului la adresa președintelui Donald Trump și a altor oficiali guvernamentali, a anunțat secretarul american al Apărării, Christopher C. Miller.

Portavionul USS Nimitz, care patrula în apele Golfului Persic din luna noiembrie a anului trecut, fusese chemat acasă la sfârșitul anului, pe 31 decembrie, din ordinul secretarului american al Apărării, Christopher C. Miller.

La doar câteva zile distanță însă, același secretar al apărării Miller a emis un ordin contrar.

„Din cauza recentelor amenințări ale liderilor iranieni la adresa președintelui Trump și a altor oficiali guvernamentali, am ordonat portavionului USS Nimitz să oprească acțiunea de întoarcere. USS Nimitz va rămâne pe poziții în aria de operațiuni a Comandamentului Central al Statelor Unite. Nimeni să nu se îndoiască de determinarea Statelor Unite ale Americii”, a transmis Christopher C. Miller, potrivit unui comunicat din 3 ianuarie al Pentagonului.

Secretarul Apărării nu a dat amănunte suplimentare asupra naturii amenințărilor.

Declarația sa vine la un an după ce o dronă americană l-a ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani, într-un atac la Bagdad.

Mii de protestatari irakeni au strigat „Răzbunare” și „Nu Americii” duminică, în timpul unor manifestări la un an de la asasinarea lui Soleimani. Manifestări similare au avut loc în Iran, Siria, Liban, Yemen.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri