Live

Foto Un extremist a fost văzut râzând după ce a dat foc unei sinagogi și era să fie chiar el înghițit de flăcări

Data actualizării: Data publicării:

Un extremist de dreapta a fost văzut râzând după ce a încercat să incendieze o sinagogă, dar era să fie chiar el înghițit de flăcări.

Tristan Morgan, în vârstă de 52 de ani, a fost văzut pe camerele de supraveghere cum a folosit un topor pentru a sparge o fereastră a sinagogii și apoi cum a aruncat înăuntru petrol dintr-o canistră pe care o avea la el. (Puteți vedea imaginile aici).

Bărbatul a dat foc combustibilului și imediat a fost nevoit să se dea înapoi, pentru că a fost surprins de o limbă de flăcări, relatează The Independent.

Morgan a fost văzut apoi de doi martori mergând pe stradă cu canistra în mână, la scurt timp după ce a dat foc sinagogii, potrivit procurorului Alistair Richardson.

Sursa: Captura video The Independent

Părea că râde, în timp ce încerca să-și aranjeze părul”, a spus procurorul.

Polițiștii l-au arestat pe Morgan la scurt timp, după ce i-au identificat camioneta pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere. Când polițiștii au ajuns la el acasă, le-a spus: „Nu v-a luat mult”.

Bărbatul mirosea a ars și a petrol. De asemenea, avea arsuri pe mâini, frunte și păr, potrivit procurorilor.

În timp ce era băgat în mașina poliției, Morgan a spus: „Vă rog, spuneți-mi că sinagoga arde din temelii, dacă nu, a fost proastă pregătirea”.

Morgan a recunoscut acuzațiile de incendiere și încurajare a terorismului.

El a fost internat într-un spital pe termen nelimitat, prin ordin judecătoresc.

De altfel, bărbatul a spus că a încercat și anul trecut să incendieze o sinagogă „fără niciun gând pentru viețile care ar fi fost puse în pericol”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia ameninţă să lovească ţinte britanice atât în Ucraina, cât şi în alte ţări

Zaharova amenință cu nucleara: Rusia va răspunde dacă Ucraina va lovi teritoriul rus cu arme britanice

O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit

Marea Britanie dă voie Ucrainei să lovească în interiorul Rusiei cu armele pe care i le dă. Promisiunea lui David Cameron, la Kiev

Partenerii noștri