Foto Un extremist a fost văzut râzând după ce a dat foc unei sinagogi și era să fie chiar el înghițit de flăcări

Data actualizării: Data publicării:
incendiator

Un extremist de dreapta a fost văzut râzând după ce a încercat să incendieze o sinagogă, dar era să fie chiar el înghițit de flăcări.

Tristan Morgan, în vârstă de 52 de ani, a fost văzut pe camerele de supraveghere cum a folosit un topor pentru a sparge o fereastră a sinagogii și apoi cum a aruncat înăuntru petrol dintr-o canistră pe care o avea la el. (Puteți vedea imaginile aici).

Bărbatul a dat foc combustibilului și imediat a fost nevoit să se dea înapoi, pentru că a fost surprins de o limbă de flăcări, relatează The Independent.

Morgan a fost văzut apoi de doi martori mergând pe stradă cu canistra în mână, la scurt timp după ce a dat foc sinagogii, potrivit procurorului Alistair Richardson.

foc6
foc6

Sursa: Captura video The Independent

Părea că râde, în timp ce încerca să-și aranjeze părul”, a spus procurorul.

Polițiștii l-au arestat pe Morgan la scurt timp, după ce i-au identificat camioneta pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere. Când polițiștii au ajuns la el acasă, le-a spus: „Nu v-a luat mult”.

Bărbatul mirosea a ars și a petrol. De asemenea, avea arsuri pe mâini, frunte și păr, potrivit procurorilor.

În timp ce era băgat în mașina poliției, Morgan a spus: „Vă rog, spuneți-mi că sinagoga arde din temelii, dacă nu, a fost proastă pregătirea”.

Morgan a recunoscut acuzațiile de incendiere și încurajare a terorismului.

El a fost internat într-un spital pe termen nelimitat, prin ordin judecătoresc.

De altfel, bărbatul a spus că a încercat și anul trecut să incendieze o sinagogă „fără niciun gând pentru viețile care ar fi fost puse în pericol”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri