Live

VIDEO. Momentul în care zeci de sticle cu orez, bani și mesaje secrete sunt trimise pe mare spre Coreea de Nord

Data publicării:

O echipă CNN a însoțit o echipă de voluntari sud-coreeni, în frunte cu Jeong Gwang-il, într-o drumeție cu totul emoționantă și inedită, pe care ei o fac de două ori pe lună. Scopul lor? Să trimită ajutoare nord-coreenilor.

Iar metoda pe care au găsit-o acești voluntari este una cu totul inedită. Folosesc sticle de plastic, de doi litri, pe care le transformă într-un soi de trusă de ajutor. Introduc în fiecare sticlă un kilogram de orez alb și o bancnotă de 1 dolar. 40 de zile i-ar lua unui nord-coreean de rând să le obțină. De ce orez? Pentru că, potrivit ONU, 41% dintre nord-coreeni suferă de malnutriție.

În sticle sunt introduse și medicamente menite să ucidă paraziții. Asta după ce doctorii sud-coreeni au descoperit viermi în stomacul unui cetățean nord-coreean care a reușit să fugă din țară.

Un USB pe care sunt copiate imagini și informații despre situația din afara țării este inclus și el „pentru a-i trezi pe omenii din Coreea de Nord”.

Ultimul lucru inclus este un bilet cu mesajul: „Dumnezeu te iubește”.

Nu este un fenomen nou, însă. De ani de zile, activiști, cu viziuni religioase sau nu, au făcut eforturi pentru a introduce informații și mâncare în Coreea de Nord. Voluntarii însă se află  acum fața în față cu o nouă provocare: propriul guvern sud-coreean, care, după reluarea dialogului cu Coreea de Nord, le-a cerut să înceteze aceste activități și chiar i-a împiedicat, cu ajutorul poliției, să trimită ajutoare în țara vecină.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reguli bizare în Coreea de Nord: Ce se întâmplă dacă doi soți vor să divorțeze

Imagini cu debarcaderul plutitor pe care îl construiește armata SUA în Gaza. Pentagonul spune că va costa 320 de milioane de dolari

Experţi ONU susţin că au găsit la Harkov resturile unei rachete nord-coreene (Reuters)

Kim Jong Un a supervizat testarea unui lansator de rachete multiple. „Va aduce o schimbare strategică”

Partenerii noștri