Live

VIDEO. Spectacolul cu care doi patinatori au devenit cei mai titrați din lume. Chimie incredibilă și o medalie de aur

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/Getty Images

Reprezentația perechii canadiene de patinaj a cucerit nu numai inimile internauților, ci și medalia de aur la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang. Patinatorii Tessa Virtue și Scott Moir au obținut 118.10 puncte și s-au clasat pe primul loc în competiție la proba de dans liber pe echipe, relatează Time.com.

Cei doi se numără printre cei mai titrați patinatori din lume, având până acum patru medalii olimpice, la egalitate cu patinatorul suedez din anii'20-30 Gillis Grafstrom și cu patinatorul rus Evgheni Plushenko.

După succesul de la dans liber al campionilor mondiali en titre Tessa Virtue şi Scott Moir, Canada a totalizat 73 de puncte şi i-a devansat pe Sportivi Olimpici din Rusia (OAR), 66 puncte, câştigătorii programului liber feminin, graţie recentei campioane europene Alina Zaghitova (158,08 puncte, nou record personal), poziţia a treia fiind ocupată de Statele Unite (62 puncte), urmată de Italia (56 puncte) şi Japonia (50 puncte).

Foto: Guliver/Getty Images

Spectacolul oferit pe gheață de Tessa Virtue și Scott Moir a stârnit numeroase reacții din partea fanilor acestui sport, care au remarcat chimia excepțională dintre cei doi, precum și alegerea interesantă a melodiei pe care și-au desfășurat cei doi exercițiul: reinterpretarea din filmul „Moulin Rouge” a piesei Roxanne. 

Concursul de patinaj artistic pe echipe a fost inclus în programul olimpic în 2014, la Soci, aurul revenind atunci Rusiei, urmată de Canada şi SUA.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Iohannis a discutat cu premierul canadian Justin Trudeau despre NATO

O familie a primit cadavrul unui rus cu plete și plin de tatuaje în locul tatălui mort în Cuba. Apoi situația a devenit și mai bizară

VIDEO. Un tren a luat foc în mers în Canada

„Obișnuiam să trăiesc ca un star rock”. Un escroc a fost condamnat la 10 ani de închisoare după ce a înșelat milioane de oameni

Partenerii noștri