Live

Video Violențe în Franța din cauza menținerii școlilor deschise. Elevii au vandalizat mașinile poliției și au atacat forțele de ordine

Oraşul Compiegne de lângă Paris a fost luni scena unor ciocniri între elevi de liceu şi poliţie. Foto: Captura Twitter

Oraşul Compiegne de lângă Paris a fost luni scena unor ciocniri între elevi de liceu şi poliţie, pe fondul unor proteste legate de riscurile de sănătate presupuse de menţinerea deschisă a şcolilor. Aproximativ 100 de elevi, care cereau închiderea liceului, s-au bătut cu forțele de ordine, au vandalizat mașinile de poliție și au dat foc la coșurile de gunoi din apropierea liceului, scrie Le Figaro.

Violențele au început în jurul orei 7:30, când câteva sute de elevi au început să dea foc la coșurile de gunoi și să arunce cu pietre în polițiști când aceștia au intervenit. Mașinile de poliție au fost jefuite și vandalizate.

Un pompier a suferit răni ușoare la antebraț din cauza unor proiectile improvizate. Autoritățile susțin că ciocnirile dintre forțele de ordine și elevi sunt cauzate de un climat de violență externăși că nu au legătură cu măsurile sanitare.

Manifestaţiile şcolilor din Franţa au început săptămâna trecută, în contextul în care o parte din profesori şi elevi protestează împotriva menţinerii şcolilor deschise, în timp ce restul ţării este în lockdown.

Ei susţin că acest lucru le pune în pericol sănătatea, având în vedere riscul de a contracta COVID-19 în şcolile aglomerate.

Săptămâna trecută, forţele de ordine au recurs la gaze lacrimogene după ce elevii au blocat accesul într-un liceu din Paris, în cadrul unui protest împotriva măsurilor sanitare inadecvate luate pentru a preveni contaminarea. Pentru marţi, sindicatele profesorilor au prevăzută o zi de proteste pe plan naţional.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Top citite

Digi Sport

Fotbalistul care susține că a ajuns să doarmă pe băncile din oraș după ce a ratat transferul. Prima reacție a clubului

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Valul 4 umple spitalele de tineri și copii. Medic: De frică, evită să meargă la doctor și ăsta este rezultatul

Florin Cîțu: Lockdown-ul nu a ajutat deloc la nimic, doar întârzie lucrurile. Ca să scăpăm de pandemie, trebuie să ne vaccinăm

Criza submarinelor slăbește încrederea între aliații transatlantici. UE apără Franța și protestează față de acțiunile SUA

Județul Timiș intră în scenariul roșu. Și Bucureștiul se apropie de pragul de 3 la mie

Partenerii noștri