Live

Mii de pușcăriași se întorc în Rusia după ce și-au încheiat contractul cu grupul Wagner, anunță Prigojin

Data actualizării: Data publicării:
Mercenari ruși Wagner pe frontul de la Bahmut, Ucraina. Foto: Profimedia Images

Fondatorul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat sâmbătă că peste 5.000 de pușcăriași și-au încheiat contractul cu organizația și au fost grațiați după ce au servit în forțele ruse timp de șase luni, relatează CNN.

„În acest moment, peste 5.000 de oameni și-au încheiat contractul cu PMC Wagner și au fost grațiați”, a spus Prigojin într-un mesaj audio publicat pe canalul său Telegram. „Procentul de persoane care au recidivat în cursul lunii este de 0,31, adică de 10-20 de ori mai mic decât cifrele standard înainte de operațiunea specială”, a mai spus el.

Armata privată a lui Prigojin s-a bazat în mare măsură pe recrutarea condamnaților din închisorile rusești, cu promisiunea unei grațieri gratuite și a unei compensații bănești dacă supraviețuiau șase luni pe câmpul de luptă. Grupul a încetat acum să mai recruteze din închisori. Săptămâna trecută, grupul transmitea că recrutează încă 30.000 de luptători și și-a concentrat eforturile pe cluburi sportive și săli de sport.

Ministerul Apărării de la Londra transmitea că grațierea a mii de mercenari va afecta puternic grupul lui Prigojin, slăbindu-l semnificativ, în condițiile în care deja se confruntă cu probleme după ce Kremlinul i-a interzis să mai recruteze pușcăriași.

Timp de luni de zile, mercenarii lui Prigojin au dus lupte grele împotriva ucrainenilor la Bahmut, un oraș din estul Ucrainei cu o importanță strategică, și mai ales simbolică.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Situație critică pe frontul de est din Ucraina. Rușii au anunțat că au cucerit încă un sat din regiune

Doi jurnaliști ruși au fost arestați pentru „extremism”, fiind acuzați că au lucrat pentru Fundația lui Aleksei Navalnîi

Putin încalcă din nou regulile internaționale. UE critică Moscova după ce a preluat controlul unor firme italiene şi germane

Lupte intense pe frontul din Ucraina. Rusia a lansat un atac masiv cu zeci de rachete

Partenerii noștri