Live

O femeie din Coreea de Sud a fost arestată în cazul uciderii celor doi copii găsiți în valize într-un depozit din Noua Zeelandă

Data publicării:
Rămășitele găsite în valize cumpărate la o licitație în Noua Zeelandă aparțin unor copii. Foto: Profimedia Images

O femeie din Coreea de Sud a fost arestată în cazul uciderii a doi copii care au fost găsiți în valize într-un depozit luna trecută, anunță poliția din Noua Zeelandă, citată de BBC.

Într-un caz care a șocat țara, cadavrele a doi copii au fost descoperite de o familie care a cumpărat valizele de la o unitate de depozitare din Auckland.

Cadavrele fuseseră depozitate de câțiva ani. Poliția spune că victimele aveau vârste cuprinse între 5 și 10 ani.

Noua Zeelandă a cerut extrădarea femeii din Coreea de Sud.

Poliția a declarat că a lucrat îndeaproape cu autoritățile sud-coreene în ultimele trei săptămâni în căutarea femeii, după ce luna trecută a anunțat că aceasta se află în Coreea de Sud.

Ancheta s-a concentrat asupra acestei femei după ce cei doi copii au fost identificați, însă numele lor nu au fost dezvăluite.

„A avea pe cineva în custodie în străinătate într-o perioadă atât de scurtă s-a datorat asistenței autorităților coreene și coordonării de către personalul Interpol al poliției din NZ”, a declarat inspectorul detectiv Tofilau Fa’amanuia Vaaelua.

Vaaelua a spus că femeia a fost arestată de poliția sud-coreeană joi dimineață, iar autoritățile din Noua Zeelandă vor solicita să-i fie refuzat dreptul la cauțiune înainte de extrădare.

El a adăugat că publicul a oferit „un sprijin copleșitor” pentru operațiunea poliției.

Presa locală a scris că suspecta ar fi rudă cu copiii și că familia a trăit în Auckland timp de câțiva ani, iar tatăl copiilor a murit înainte de decesul acestora.

Poliția a spus că familia care a găsit cadavrele a cumpărat un depozit care inludea și valize, la începutul lunii august. Această familie nu are nicio legătură cu decesele.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mafia italiană nu-și mai murdăreşte mâinile cu sânge. „Ar fi fost o prostie să credem că nu vor profita de un aflux uriaş de bani”

Cine este Kostas Passaris, sau „Fiara din Balcani”, deținutul atât de periculos, încât trebuie mutat din închisoare în închisoare

Soldații ruși au ucis peste 100 de oameni după ce s-au întors de pe front. „O problemă pe care Rusia nu o recunoaște”

Cei trei bărbați care s-au dus în vacanță în Mexic și au fost găsiți într-un puț erau împușcați în cap. Victimele, identificate de rude

Partenerii noștri