Live

Organizatorul ceremoniei de încoronare a regelui Charles roagă instanța să nu-i ia permisul auto. Care este argumentul său

Data publicării:
Regele Charles al III-lea și regina consoartă, Camilla, în Parlament. FOTO: Profimedia Images

Ducele de Norfolk, aristocratul britanic care a organizat funeraliile reginei Elisabeta a II-a, a compărut luni în instanţă pentru a încerca să evite suspendarea permisului său auto şi s-a folosit în acest scop de un argument neobişnuit, susţinând că are nevoie de automobilul său pentru a pregăti încoronarea regelui Charles al III-lea.

Edward Fitzalan-Howard a pledat vinovat luni în faţa unui judecător de la Tribunalul din Londra la acuzaţiile de utilizare a telefonului mobil la volan şi de trecere pe culoarea roşie a unui semafor atunci când îşi conducea automobilul în data de 7 aprilie, scrie AFP, citată de Agerpres.

Ducele de Norfolk, deţinătorul celui mai înalt titlu nobiliar din Anglia, care deţine şi titlul de conte-mareşal, a comis deja două contravenţii pentru exces de viteză în 2019 şi riscă să primească o interdicţie privind conducerea automobilului pe drumurile publice.

Însă Natasha Dardashti, avocata ducelui de 65 de ani, a declarat că va cere judecătorului să nu aplice interdicţia datorită rolului pe care ducele de Norfolk îl va avea la ceremonia de încoronare a noului rege britanic, care ar trebui să aibă loc anul viitor.

Ducelui de Norfolk îi revine într-adevăr responsabilitatea de a organiza funeraliile de stat şi funeraliile regale, precum şi încoronările monarhilor britanici la Abaţia Westminster.

"Este o situaţie extrem de deosebită, întrucât excelenţa sa, ducele de Norfolk (...) este de acum persoana responsabilă cu încoronarea regelui Charles al III-lea", a pledat ea.

Avocata a cerut ca detaliile argumentaţiei sale să rămână sigilate din cauza unor posibile probleme de securitate naţională.

Edward Fitzalan-Howard a coordonat organizarea funeraliilor reginei Elisabeta a II-a, cu ocazia cărora aproximativ 2.000 de persoane, inclusiv şefi de state şi membri ai unor familii regale din lumea întreagă, s-au reunit la Abaţia Westminster din Londra pe 19 septembrie. Ducele de Norfolk a petrecut 20 de ani revizuind planurile ce priveau organizarea acelei ceremonii.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Regele Charles al III-lea își reia activitățile publice. Starea sa de sănătate este „foarte încurajatoare”, anunță Palatul Buckingham

Noi reguli pentru șoferii care au permisul furat, pierdut sau deteriorat. Un proiect al MAI îi scapă de cozile la ghișee

Regele Charles deschide pentru prima dată pentru public Castelul Balmoral, unde a murit Regina Elisabeta a II-a

VIDEO Dan Morega face noi amenințări, după ce a împins și lovit o jurnalistă Digi24. Procurorii cer arestarea preventivă

Partenerii noștri