Live

Povestea bărbatului dus cu COVID la spital în martie și externat în octombrie. La un moment dat i s-au mai dat 48 de ore de viață

Data publicării:
Stefano Lancilli a fost diagnosticat cu COVID în martie și a fost externat în octombrie FOTO: Corriere della Sera

Stefano Lancilli, un polițist italian de 55 de ani, din Lodi, diagnosticat cu COVID-19 la începutul lunii martie, a fost plimbat de la un spital la altul timp de opt luni în speranța că se va găsi un tratament pentru el. A fost externat în urmă cu câteva zile, cu 35 de kilograme în minus, și spune că luni de zile a fost inconștient și a fost șocat să afle de pandemie și carantină.

Stefano Lancilli este una dintre cele mai „longevive” victime ale virusului. A fost printre primii pacienți din Italia, diagnosticat pe 4 martie, când era deja internat în Codogno, acolo unde s-ar fi putut infecta. Bărbatul a fost externat pe 9 octombrie din spitalul Sant'Angelo Lodigiano și s-a întors acasă. Colegii l-au întâmpinat cu sirena, de bucurie că, într-un final, a fost salvat, relatează Corriere della Sera.

Stefano a fost internat în noiembrie cu pneumonie, apoi, după câteva săptămâni, transferat la spitalul Codogno pentru probleme ortopedice. Aici a început calvarul: a început să aibă simptomele unei noi pneumonii. Pe 2 martie a fost supus unui test și două zile mai târziu a fost diagnosticat cu Sars-CoV-2. Este bolnav de inimă și diabetic și nu a suportat intubația. „La un moment dat i-au mai dat 48 de ore de viață. Eram aproape resemnată că-l pierd”, spune soția lui, Nadia.

Lunile cu Covid sunt pentru mine o gaură neagră. Cu greu îmi amintesc ceva. Nici nu știam despre pandemie și carantină”, spune polițistul.

Urmează o perioadă grea de recuperare pentru Stefano, care are mușchii total atrofiați după perioada lungă în care a stat la pat. Spune că a slăbit 35 de kilograme și la început nici nu a putut să meargă.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Un Lamborghini, un Porsche și bunuri de 600 de milioane de euro au fost confiscate de poliție într-un caz uriaș de fraudă cu fonduri UE

Partenerii noștri