Povestea bărbatului dus cu COVID la spital în martie și externat în octombrie. La un moment dat i s-au mai dat 48 de ore de viață

Data publicării:
Stefano Lancillisi colegii lui
Stefano Lancilli a fost diagnosticat cu COVID în martie și a fost externat în octombrie FOTO: Corriere della Sera

Stefano Lancilli, un polițist italian de 55 de ani, din Lodi, diagnosticat cu COVID-19 la începutul lunii martie, a fost plimbat de la un spital la altul timp de opt luni în speranța că se va găsi un tratament pentru el. A fost externat în urmă cu câteva zile, cu 35 de kilograme în minus, și spune că luni de zile a fost inconștient și a fost șocat să afle de pandemie și carantină.

Stefano Lancilli este una dintre cele mai „longevive” victime ale virusului. A fost printre primii pacienți din Italia, diagnosticat pe 4 martie, când era deja internat în Codogno, acolo unde s-ar fi putut infecta. Bărbatul a fost externat pe 9 octombrie din spitalul Sant'Angelo Lodigiano și s-a întors acasă. Colegii l-au întâmpinat cu sirena, de bucurie că, într-un final, a fost salvat, relatează Corriere della Sera.

Stefano a fost internat în noiembrie cu pneumonie, apoi, după câteva săptămâni, transferat la spitalul Codogno pentru probleme ortopedice. Aici a început calvarul: a început să aibă simptomele unei noi pneumonii. Pe 2 martie a fost supus unui test și două zile mai târziu a fost diagnosticat cu Sars-CoV-2. Este bolnav de inimă și diabetic și nu a suportat intubația. „La un moment dat i-au mai dat 48 de ore de viață. Eram aproape resemnată că-l pierd”, spune soția lui, Nadia.

Lunile cu Covid sunt pentru mine o gaură neagră. Cu greu îmi amintesc ceva. Nici nu știam despre pandemie și carantină”, spune polițistul.

Urmează o perioadă grea de recuperare pentru Stefano, care are mușchii total atrofiați după perioada lungă în care a stat la pat. Spune că a slăbit 35 de kilograme și la început nici nu a putut să meargă.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri