Live

Strănepoata fostului lider sovietic Nikita Hrușciov avertizează: Putin ar putea folosi arme nucleare

Data publicării:
Strănepoata fostului lider sovietic Nikita Hrușciov a avertizat că Rusia ar putea fi pregătită să folosească arme nucleare în Ucraina. FOTO: Captură BBC

Strănepoata fostului lider sovietic Nikita Hrușciov a avertizat că Rusia ar putea fi pregătită să folosească arme nucleare în Ucraina, scrie BBC.

Nina Hrușciova, profesor de relații internaționale în SUA, a declarat că ea crede că președintele rus Vladimir Putin va face până la urmă tot ce este posibil pentru a obține victoria în război.

„Cred că Putin intenționează să câștige acest război și plănuiește să-l câștige cu orice preț. Dacă are nevoie să declare victoria, ar putea recurge la arme tactice nucleare. Nu fac predicții, dar acesta ar putea fi una dintre opțiunile pe care rușii ar putea fi pregătiți să le folosească”, a spus ea.

Nina Hrușciova este cercetător la New York şi critică de multă vreme politica lui Vladimir Putin. Ea a spus că se teme că Moscova ar putea folosi armele tactice nucleare, iar asta ar avea efecte devastatoare asupra Ucrainei.

În martie, la câteva zile după ce Rusia a invadat Ucraina, Hrușciova declarase că se simte rușinată de invazie și că străbunicul ei ar fi considerat atacul Rusiei „josnic”.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat din nou, sâmbătă, într-un interviu, că lumea „trebuie să se pregătească” pentru posibilitatea ca Vladimir Putin să ordone folosirea armelor nucleare.

Liderul ucrainean afirmase deja și vineri că toată lumea ar trebui să fie îngrijorată și pregătită pentru posibilitatea ca preşedintele Vladimir Putin, frustat de eşecurile sale militare din Ucraina, să recurgă la arme nucleare tactice. 

„Nu trebuie să așteptăm momentul în care Rusia va decide să-și folosească armele nucleare. Trebuie să ne pregătim pentru asta”, a declarat preşedintele Zelenski, sâmbătă, într-o discuție cu mai mulți jurnaliști ucraineni. El a spus că este convins că ruşii n-ar ezita să folosească orice armă.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Una dintre cele mai frumoase femei din România, spectacol în Giulești după Rapid - Universitatea Craiova: ”Siuuuu”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Construcţia unui nou pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului

Experţi ONU susţin că au găsit la Harkov resturile unei rachete nord-coreene (Reuters)

Lovitură grea pentru Șoigu în jocurile de putere de la Kremlin. Ce schimbări pregătește Putin, după arestarea protejatului ministrului

Maia Sandu pledează la Bruxelles pentru fonduri alocate în viitorul buget al UE: R. Moldova şi Ucraina au nevoie de un Plan Marshall

Partenerii noștri