Live

Donald Trump consideră că imobilizarea unui suspect prin strangulare s-ar putea dovedi necesară uneori

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia

Președintele american Donald Trump spune că tehnica folosită uneori de poliție pentru a imobiliza un suspect prin presiune asupra gâtului și asupra căilor sale respiratorii, o metodă extrem de controversată de la incidentul care a dus la moartea lui George Floyd, trebuie „în general vorbind” să înceteze a mai fi folosită, deși liderul Casei Albe crede că ea s-ar putea dovedi, totuși, necesară în anumite circumstanțe, relatează BBC.

George Floyd, un afroamerican, a murit după ce un polițist alb și-a ținut genunchiul pe gâtul lui aproape 9 minute, în ciuda faptului că bărbatul striga că nu poate să respire. După ce au izbucnit amplele proteste antirasism, unele unități de poliție din Statele Unite au început demersuri pentru a interzice această tehnică a strangulării. 

Donald Trump a declarat într-un interviu difuzat vineri de Fox News că ar fi „un lucru foarte bun” interzicerea acestei tehnici, deși, spune el, uneori s-ar putea dovedi utilă.

Comentariul președintelui intervine în condițiile în care democrații și republicanii din Congres încearcă să pună la punct detaliile unei rezoluții pentru o reformă a poliției. 

Trump a spus în interviul pentru Fox News că în sine, conceptul acestei tehnici controversate „sună atât de nevinovat, atât de perfect” și a adăugat: „Dacă un agent este implicat într-o încăierare periculoasă și a prins pe cineva... trebuie să fii atent. Acestea fiind zise, ar fi, cred, un lucru foarte bun ca, general vorbind, să înceteze” folosirea acestei tehnici, a completat Trump. Iar autoritățile locale trebuie să primească recomandări foarte ferme în acest sens, a mai spus președintele. 

Donald Trump - criticat pentru modul în care a răspuns mișcării împotriva rasismului și împotriva brutalității poliției izbucnite după moartea lui George Floyd - a spus că vrea să vadă că forțele de ordine dau dovadă de empatie, dar în același timp că sunt foarte ferme. „Fermitatea este uneori cea mai bună formă de empatie”, a menționat Trump. 

La insistențele jurnalistului Harris Faulkner de a explica tweet-ul său de luna trecută în care afirma că „atunci când începe jaful, începe și împușcatul”, postare care a fost cenzurată de Twitter pentru promovarea violenței, președintele a spus: „Când începe jaful înseamnă uneori că va fi... sigur, va fi moarte, va fi lume omorâtă. Și asta e un lucru rău”. 

Redactor: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Mădălina Ghenea a făcut anunțul, după ce a fost văzută de mai multe ori în compania aceluiași bărbat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trump compară guvernul lui Biden cu Gestapo-ul nazist: „Ei bine, acum trebuie să scoatem mănuşile”

De Niro îl atacă din nou pe Trump: „E un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi dacă va ajunge iar preşedinte”

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Partenerii noștri