Live

Trump îl amenință deja pe Ron DeSantis, de teama unei eventuale candidaturi: „Știu mai multe decât oricine despre el”

Data publicării:
Donald Trump îl vede ca pe un competitor pe guvernatorul Ron DeSantis. Foto: Profimedia

Donald Trump l-a avertizat pe guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, să nu candideze împotriva lui pentru nominalizarea la alegerile prezidențiale din 2024, pentru că ar face rău Partidului Republican. Fostul președinte nu s-a ferit să-l amenințe cu dezvăluiri pe politicianul căruia i se prevede un viitor în politica mare din Statele Unite: „Știu mai multe decât oricine despre el, în afară, poate, de soția lui”.

„Cred că ar fi o greșeală. Cred că partidului nu i-ar plăcea asta”, a comentat Donald Trump la Fox News o eventuală candidatură a lui Ron DeSantis, potrivit BBC.

Fostul președinte a amenințat cu dezvăluiri compromițătoare despre politicianul de 44 de ani, în condițiile în care amândoi sunt potențiali candidați pentru a fi nominalizarea republicanilor la alegerile prezidențiale din 2024.

Dacă DeSantis și-ar anunța candidatura pentru nominalizare, Trump a spus că va dezvălui „lucruri nu prea măgulitoare despre el - știu mai multe decât oricine despre el, în afară, poate, de soția lui”.

Donald Trump nu a dat amănunte, dar nu este prima dată când amenință cu dezvăluiri despre rivalii săi politici.

Ulterior, Trump l-a descris pe DeSantis ca un „tip de treabă” și a negat că ar exista o dispută între ei. 

„Nu avem nimic de împărțit, eu sunt mult mai sus în sondaje.”

La 44 de ani, Ron DeSantis este încă un „nou-venit” în politica americană, fiind ales pentru prima dată în Camera Reprezentanților în 2012. După doar șase ani, în 2018, a devenit guvernatorul statului Florida. La actualele alegeri la jumătatea mandatului a câștigat un nou mandat de guvernator în Florida.

Născut în Jacksonville, Florida, în 1978, DeSantis a studiat istoria la Universitatea Yale, apoi a făcut studii de drept la Harvard Law School. În timpul celui de-al doilea an la Harvard, el a fost angajat ca ofițer în Marina SUA și a fost repartizat în componenta sa juridică.

A lucrat cu deținuții de la Guantanamo Bay și a avut o misiune de consilier juridic în Irak.

Înainte de a intra în politică, DeSantis a fost procuror federal. Este căsătorit cu o vedetă de televiziune, cu care are 3 copii.

Disponibilitatea sa de a lucra cu rivalii politici și comportamentul său serios i-au determinat pe unii jurnalişti și observatori republicani să spună că DeSantis este „Trump cu substanţă” sau „Trump 2.0”.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Ce va face Trump dacă ajunge iar la Casa Albă. Acesta și-a publicat ideile în revista Time: „De ce ar trebui noi să apărăm pe oricine?”

Biden îl ironizează pe Trump la cina corespondenților de la Casa Albă: Sunt un bărbat matur, într-o cursă împotriva unui copil de 6 ani

Partenerii noștri