Trump îl amenință deja pe Ron DeSantis, de teama unei eventuale candidaturi: „Știu mai multe decât oricine despre el”

Data publicării:
trump cu mana pe umarul lui desantis, stau de vorba
Donald Trump îl vede ca pe un competitor pe guvernatorul Ron DeSantis. Foto: Profimedia

Donald Trump l-a avertizat pe guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, să nu candideze împotriva lui pentru nominalizarea la alegerile prezidențiale din 2024, pentru că ar face rău Partidului Republican. Fostul președinte nu s-a ferit să-l amenințe cu dezvăluiri pe politicianul căruia i se prevede un viitor în politica mare din Statele Unite: „Știu mai multe decât oricine despre el, în afară, poate, de soția lui”.

„Cred că ar fi o greșeală. Cred că partidului nu i-ar plăcea asta”, a comentat Donald Trump la Fox News o eventuală candidatură a lui Ron DeSantis, potrivit BBC.

Fostul președinte a amenințat cu dezvăluiri compromițătoare despre politicianul de 44 de ani, în condițiile în care amândoi sunt potențiali candidați pentru a fi nominalizarea republicanilor la alegerile prezidențiale din 2024.

Dacă DeSantis și-ar anunța candidatura pentru nominalizare, Trump a spus că va dezvălui „lucruri nu prea măgulitoare despre el - știu mai multe decât oricine despre el, în afară, poate, de soția lui”.

Donald Trump nu a dat amănunte, dar nu este prima dată când amenință cu dezvăluiri despre rivalii săi politici.

Ulterior, Trump l-a descris pe DeSantis ca un „tip de treabă” și a negat că ar exista o dispută între ei. 

„Nu avem nimic de împărțit, eu sunt mult mai sus în sondaje.”

La 44 de ani, Ron DeSantis este încă un „nou-venit” în politica americană, fiind ales pentru prima dată în Camera Reprezentanților în 2012. După doar șase ani, în 2018, a devenit guvernatorul statului Florida. La actualele alegeri la jumătatea mandatului a câștigat un nou mandat de guvernator în Florida.

Născut în Jacksonville, Florida, în 1978, DeSantis a studiat istoria la Universitatea Yale, apoi a făcut studii de drept la Harvard Law School. În timpul celui de-al doilea an la Harvard, el a fost angajat ca ofițer în Marina SUA și a fost repartizat în componenta sa juridică.

A lucrat cu deținuții de la Guantanamo Bay și a avut o misiune de consilier juridic în Irak.

Înainte de a intra în politică, DeSantis a fost procuror federal. Este căsătorit cu o vedetă de televiziune, cu care are 3 copii.

Disponibilitatea sa de a lucra cu rivalii politici și comportamentul său serios i-au determinat pe unii jurnalişti și observatori republicani să spună că DeSantis este „Trump cu substanţă” sau „Trump 2.0”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri