Live

Trump îl invită pe Putin la Casa Albă. Şeful serviciilor de informaţii habar nu avea

Data actualizării: Data publicării:
Foto: kremlin.ru

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, i-a cerut consilierului său pentru securitate naţională, John Bolton, să îl invite la Washington pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat joi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, într-un mesaj postat pe reţeaua Twitter, informează Agerpres, care preia o știre a agenției Reuters.



„Preşedintele Trump i-a cerut lui @Ambjohnbolton să îl invite pe preşedintele Putin la Washington, la toamnă, iar aceste discuţii au deja loc”, a scris Sanders.

Vizita ar putea avea loc în această toamnă.

Trump afirmase, cu câteva ore mai devreme, că aşteaptă cu nerăbdare a doua întâlnire cu Putin. Despre prima, care a avut loc luni, la Helsinki, preşedintele american a afirmat că "a fost un mare succes, mai puţin pentru adevăratul duşman al poporului, Media de Fake News (ştiri false - n. red.)". Tot prin intermediul Twitter, preşedintele american a afirmat că el şi omologul său rus ar urma să pună în aplicare "o parte din numeroasele lucruri pe care le-am discutat, între care oprirea terorismului, securitate pentru Israel, proliferarea nucleară, atacurile informatice, comerţul, Ucraina, pacea din Orientul Mijlociu, Coreea de Nord şi altele".

Anunțul făcut de purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a luat însă prin surprindere pe toată lumea, inclusiv pe directorul național al serviciilor de informații, Dan Coats, care a aflat vestea în timp ce participa la un eveniment televizat. Deocamdată, Kremlinul nu a reacționat, dar dacă ar accepta, ar fi pentru prima dată când Vladimir Putin ar fi primit la Casa Albă într-o vizită de stat. Ultima vizită de stat a unui lider rus la Washington datează din perioada președinției lui Bill Clinton și a fost Boris Elțîn. Vladimir Putin și Dmitri Medvedev (când a fost președinte) au mai fost oaspeții Casei Albe, dar nu erau într-o vizită oficială de stat.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mesajul Iuliei Navalnaia, după ce Putin a depus jurământul: „Ţara noastră este condusă de un mincinos, un hoţ, un asasin”

Putin a depus oficial jurământul pentru noul mandat până în 2030. La inaugurare a vorbit despre război: „Împreună vom câștiga”

Josep Borrell se opune participării UE la ceremonia de reînvestire a lui Putin

„Rusia intră într-o nouă eră”. Putin începe un nou mandat de președinte. Ce înseamnă asta pentru Europa

Partenerii noștri