Live

Trump a vorbit despre relația bună pe care o are cu Kim Jong-un când și-a lansat candidatura: „Nu este un lucru rău. Este un lucru bun”

Data publicării:
Kim Jong-un și Donald Trump, în 2019 Foto: Getty Images

În timpul lansării campaniei prezidențiale pentru 2024, fostul președinte Donald Trump a amintit de relația lui cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, ale cărui scrisori au ajuns într-un final la arhivele naționale, în ianuarie 2022, după ce Trump a refuzat să le predea luni de zile.

„China, Rusia, Iran și Coreea de Nord au fost în șah și... au respectat Statele Unite și, sincer, m-au respectat”, a spus Trump la începutul discursului său, potrivit Business Insider.

Mai târziu a completat: „Îi cunoșteam bine... Coreea de Nord nu a lansat nicio rachetă cu rază lungă de la summit-ul meu cu președintele Kim Jong-un, cu aproape trei ani înainte de a dezvolta o relație și acesta este un lucru bun. Nu este un lucru rău. Este un lucru bun. Lucru foarte bun, de fapt."

În perioada în care Trump a fost președinte, Kim i-a trimis scrisori pe care fostul președinte le-a descris drept „scrisori de dragoste”.

După ce și-a încheiat mandatul, Trump a păstrat scrisorile, spunându-le asistenților că scrisoarea super secretă, împreună cu alte documente clasificate sunt „ale mele”, până când au fost predate Arhivelor Naționale în ianuarie.

Ulterior a fost mărturisit că, deși era conștient că nu avea voie să le împărtășească din cauza naturii lor clasificate, Trump i-a permis jurnalistului Bob Woodward să le vadă.

În urma raidului din 8 august de la proprietatea lui Trump din Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, FBI-ul continuă să investigheze dacă Trump a încălcat trei legi federale, inclusiv Legea Spionajului, ducând documente clasificate acasă.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Mădălina Ghenea a făcut anunțul, după ce a fost văzută de mai multe ori în compania aceluiași bărbat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trump compară guvernul lui Biden cu Gestapo-ul nazist: „Ei bine, acum trebuie să scoatem mănuşile”

O melodie de propagandă lansată de Kim Jong Un a devenit virală pe TikTok. Care e mesajul din spatele cântecului: „E periculos”

De Niro îl atacă din nou pe Trump: „E un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi dacă va ajunge iar preşedinte”

„Ar putea fi «Vietnamul» lui Biden”. Haosul și arestările în masă din campusurile americane ar putea să schimbe dinamica alegerilor

Partenerii noștri