Trump a vorbit despre relația bună pe care o are cu Kim Jong-un când și-a lansat candidatura: „Nu este un lucru rău. Este un lucru bun”

Data publicării:
întâlnire Kim Jong Un Donald Trump
Kim Jong-un și Donald Trump, în 2019 Foto: Getty Images

În timpul lansării campaniei prezidențiale pentru 2024, fostul președinte Donald Trump a amintit de relația lui cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, ale cărui scrisori au ajuns într-un final la arhivele naționale, în ianuarie 2022, după ce Trump a refuzat să le predea luni de zile.

„China, Rusia, Iran și Coreea de Nord au fost în șah și... au respectat Statele Unite și, sincer, m-au respectat”, a spus Trump la începutul discursului său, potrivit Business Insider.

Mai târziu a completat: „Îi cunoșteam bine... Coreea de Nord nu a lansat nicio rachetă cu rază lungă de la summit-ul meu cu președintele Kim Jong-un, cu aproape trei ani înainte de a dezvolta o relație și acesta este un lucru bun. Nu este un lucru rău. Este un lucru bun. Lucru foarte bun, de fapt."

În perioada în care Trump a fost președinte, Kim i-a trimis scrisori pe care fostul președinte le-a descris drept „scrisori de dragoste”.

După ce și-a încheiat mandatul, Trump a păstrat scrisorile, spunându-le asistenților că scrisoarea super secretă, împreună cu alte documente clasificate sunt „ale mele”, până când au fost predate Arhivelor Naționale în ianuarie.

Ulterior a fost mărturisit că, deși era conștient că nu avea voie să le împărtășească din cauza naturii lor clasificate, Trump i-a permis jurnalistului Bob Woodward să le vadă.

În urma raidului din 8 august de la proprietatea lui Trump din Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, FBI-ul continuă să investigheze dacă Trump a încălcat trei legi federale, inclusiv Legea Spionajului, ducând documente clasificate acasă.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri