Live

Trump: Cocaina găsită la Casa Albă era pentru Joe Biden

Data publicării:
Fostul președinte al SUA, Donald Trump. Foto: Profimedia Images

Fostul președinte american, Donald Trump, a reacționat în stilul caracteristic la scandalul cocainei de la Casa Albă. Trump spune că cocaina era pentru președintele SUA Joe Biden și fiul său Hunter Biden.

Donald Trump a scris un mesaj pe rețeaua sa socială despre cocaina găsită în birourile de la Casa Albă.

„Crede cineva cu adevărat că COCAINA găsită în aripa de vest a Casei Albe, foarte aproape de Biroul Oval, este folosită de altcineva decât Hunter și Joe Biden? Dar uitați-vă, mass-media de știri false va începe în curând să spună că cantitatea găsită a fost „foarte mică” și nu a fost chiar COCAINĂ, ci mai degrabă aspirină, iar povestea va dispărea. Jack Smith, nebunul, procurorul special care îl urăște pe Trump, a fost văzut în zona în care a fost găsită COCAINEI?”, scrie Donald Trump.

Cocaina descoperită la Casa Albă a declanşat o polemică politică, purtătoarea de cuvânt a executivului american dând asigurări că drogul a fost găsit într-o zonă frecventată de turişti, în timp ce preşedintele şi familia sa nu se aflau în zonă.

O pulbere albă găsită în incinta Casei Albe duminică seara, descoperire care a dus la închiderea temporară a unei părţi a complexului prezidenţial, a fost identificată de departamentul de pompieri din Washington ca fiind cocaină, a relatat săptămâna aceasta Washington Post.

„Duminică seara, complexul Casei Albe a fost închis preventiv în timp ce ofiţeri din Secret Service Uniformed Division au investigat un obiect necunoscut găsit în zona de lucru”, a declarat un purtător de cuvânt al Secret Service într-un comunicat citat de Reuters.

Substanţa, găsită duminică în celebra Aripă de Vest a clădirii, fusese considerată iniţial ca potenţial periculoasă, ceea ce a determinat o evacuare pe termen scurt.

Dar, conform analizei preliminare a Departamentului de Pompieri din Washington, această pulbere părea a fi cocaină. Anthony Guglielmi, un purtător de cuvânt al Secret Service, a declarat miercuri că aceasta „s-a confirmat”. „Ancheta noastră este în desfăşurare”, a adăugat el.

Descoperirea acestei pulberi a dus la speculaţii în mass-media americane despre persoana care a lăsat drogul la Casa Albă. Preşedintele Joe Biden şi familia sa nu au fost la Casa Albă tot weekendul.

Potrivit mai multor mass-media americane, cocaina a fost găsită la parter, în Aripa de Vest a Casei Albe, care include în special Biroul Oval. Ea a fost găsită într-o zonă în care turiştii care fac un tur ghidat al clădirii trebuie să-şi lase telefoanele din motive de securitate.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros ce mi se întâmplă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Klaus Iohannis a discutat cu Biden despre candidatura sa la șefia NATO. „E foarte bine să fie doi candidați”

Iohannis a vorbit cu Biden despre Visa Waiver: „România ar putea îndeplini condițiile în viitorul nu foarte îndepărtat”

Joe Biden a mulțumit României la întâlnirea cu Klaus Iohannis. „Ați depășit toate așteptările”

Stormy Daniels depune mărturie în procesul cu Trump: „M-a provocat să-l pleznesc la fund”

Partenerii noștri