Trump: Cocaina găsită la Casa Albă era pentru Joe Biden

Data publicării:
donald trump sustine un discurs cu sapca rosie pe cap
Fostul președinte al SUA, Donald Trump. Foto: Profimedia Images

Fostul președinte american, Donald Trump, a reacționat în stilul caracteristic la scandalul cocainei de la Casa Albă. Trump spune că cocaina era pentru președintele SUA Joe Biden și fiul său Hunter Biden.

Donald Trump a scris un mesaj pe rețeaua sa socială despre cocaina găsită în birourile de la Casa Albă.

„Crede cineva cu adevărat că COCAINA găsită în aripa de vest a Casei Albe, foarte aproape de Biroul Oval, este folosită de altcineva decât Hunter și Joe Biden? Dar uitați-vă, mass-media de știri false va începe în curând să spună că cantitatea găsită a fost „foarte mică” și nu a fost chiar COCAINĂ, ci mai degrabă aspirină, iar povestea va dispărea. Jack Smith, nebunul, procurorul special care îl urăște pe Trump, a fost văzut în zona în care a fost găsită COCAINEI?”, scrie Donald Trump.

Cocaina descoperită la Casa Albă a declanşat o polemică politică, purtătoarea de cuvânt a executivului american dând asigurări că drogul a fost găsit într-o zonă frecventată de turişti, în timp ce preşedintele şi familia sa nu se aflau în zonă.

O pulbere albă găsită în incinta Casei Albe duminică seara, descoperire care a dus la închiderea temporară a unei părţi a complexului prezidenţial, a fost identificată de departamentul de pompieri din Washington ca fiind cocaină, a relatat săptămâna aceasta Washington Post.

„Duminică seara, complexul Casei Albe a fost închis preventiv în timp ce ofiţeri din Secret Service Uniformed Division au investigat un obiect necunoscut găsit în zona de lucru”, a declarat un purtător de cuvânt al Secret Service într-un comunicat citat de Reuters.

Substanţa, găsită duminică în celebra Aripă de Vest a clădirii, fusese considerată iniţial ca potenţial periculoasă, ceea ce a determinat o evacuare pe termen scurt.

Dar, conform analizei preliminare a Departamentului de Pompieri din Washington, această pulbere părea a fi cocaină. Anthony Guglielmi, un purtător de cuvânt al Secret Service, a declarat miercuri că aceasta „s-a confirmat”. „Ancheta noastră este în desfăşurare”, a adăugat el.

Descoperirea acestei pulberi a dus la speculaţii în mass-media americane despre persoana care a lăsat drogul la Casa Albă. Preşedintele Joe Biden şi familia sa nu au fost la Casa Albă tot weekendul.

Potrivit mai multor mass-media americane, cocaina a fost găsită la parter, în Aripa de Vest a Casei Albe, care include în special Biroul Oval. Ea a fost găsită într-o zonă în care turiştii care fac un tur ghidat al clădirii trebuie să-şi lase telefoanele din motive de securitate.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri