Live

Atac cu cuțitul într-o biserică din Franța. Agresorul, reținut, a spus că ținta lui era președintele Macron

Data actualizării: Data publicării:
Atac cu cuțitul într-o biserică din Franța. Agresorul, reținut, a spus că ținta lui era președintele Macron. Foto: Profimedia

Atac cu cuțitul în ziua votului, în Franța. Doi oameni au fost răniți într-o biserică din Nisa. Ținta agresorului ar fi fost Emmanuel Macron, deși președintele nu era în oraș.

Un bărbat descris ca fiind instabil mintal a atacat un preot cu un cuțit într-o biserică din Nisa, în sudul Franței, au anunțat duminică autoritățile, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a declarat pe pagina sa de Twitter că viața preotului nu a fost în pericol și a adăugat că poliția l-a arestat pe atacator. Atacul a avut loc în timp ce Franța vota în al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Primarul din Nisa, Christian Estrosi, a declarat că atacatorul era instabil psihic, nu avea cazier și se știa că a cumpărat un cuțit cu câteva zile înainte.

Postul de televiziune BFM TV a citat poliția, care a declarat că atacatorul este un francez în vârstă de 31 de ani și că nu există suspiciuni că ar fi vorba de o motivație teroristă.

Parlamentarul local Eric Ciotti a declarat că preotul, părintele Christophe, a fost înjunghiat de mai multe ori în biserica Saint-Pierre d'Arene din Nisa. El a spus că o călugăriță a fost rănită la braț în timp ce a smuls cuțitul de la atacator.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un bărbat din Olt și-a înjunghiat mortal soția pe o stradă din Olt. La audieri a motivat că era gelos

Țările G7 s-au angajat să-și închidă centralele pe cărbune până în 2035

Înainte să-și viziteze aliații din Serbia și Ungaria, dictatorul chinez se va întâlni cu Macron și Von der Leyen la Paris

Franța „dă prioritate” economiei de război și accentuează producția de rachete

Partenerii noștri