Live

Camera Comunelor a aprobat proiectul de lege care previne ieșirea Marii Britanii din UE fără Acord

Data actualizării: Data publicării:
Boris Johnson spune că Regatul Unit s-a descurcat mai bine decât UE cu campania de vaccinare. Foto: GettyImages

Camera Comunelor din Marea Britanie a adoptat miercuri seară, în fază finală, legea care cere amânarea Brexit-ului, dându-i o nouă lovitură premierului Boris Johnson, pentru a împiedica o ieşire fără acord din UE la 31 octombrie.

ACTUALIZARE. Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a propus, miercuri seară, convocarea alegerilor parlamentare anticipate în octombrie, în contextul impasului generat de hotărârea Camerei Comunelor privind evitarea producerii unui Brexit fără acord. Camera Comunelor poate convoca alegeri anticipate cu o majoritate de două-treimi, ceea ce s-ar putea întâmpla, întrucât și opoziției îi convine, aparent, perspectiva unor alegeri anticipate.


Actul normativ a fost adoptat cu 327 de voturi 'pentru' şi 299 'împotrivă' în a treia şi ultimă lectură, precizează Agerpres.

Actul normativ va ajunge acum în Camera Lorzilor, unde urmează să fie dezbătut probabil timp de mai multe zile.

Premierul Boris Johnson a reacţionat imediat şi a spus că actul normativ pune efectiv capăt negocierilor privind Brexit-ul.

El a mai declarat că legea adoptată îl forţează pe premier să capituleze în negocierile cu UE şi că privează Marea Britanie de dreptul de a decide cât de mult ar trebui să stea în UE.

Johnson a declarat totodată că guvernul nu poate funcţiona dacă parlamentul refuză să adopte ceea ce el propune. El a spus de asemenea că trebuie să aibă loc alegeri anticipate la 15 octombrie.

Dacă legea va fi adoptată și de Camera Lorzilor, Johnsonva fi obligat să ceară o nouă amânare a Brexitului până la 31 ianuarie 2020.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Mădălina Ghenea a făcut anunțul, după ce a fost văzută de mai multe ori în compania aceluiași bărbat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Josep Borrell se opune participării UE la ceremonia de reînvestire a lui Putin

Josep Borrell avertizează că Rusia e o amenințare existențială pentru Europa: „Dacă va avea succes, Putin nu se va opri în Ucraina”

Zaharova amenință cu nucleara: Rusia va răspunde dacă Ucraina va lovi teritoriul rus cu arme britanice

O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit

Partenerii noștri