Live

Cine este Severin Krasimirov, bărbatul reținut în Germania pentru uciderea jurnalistei Viktoria Marinova

Data actualizării: Data publicării:

Suspectul în cazul jurnalistei bulgare Viktoria Marinova a fost identificat ca fiind Severin Krasimirov, un tânăr de 21 de ani. Poliţia ar fi găsit sângele victimei pe hainele sale, conform unor surse citate de site-ul nova.bg, relatează News.ro. 

Citiţi şi: Culisele celui mai mare eşec electoral din istoria PSD

Conform unor informaţii neconfirmate oficial, bărbatul a fugit din Bulgaria pe 7 octombrie pentru a se ascunde în Germania, la mama sa şi tatăl său vitreg, în Stade, un oraş situat în apropiere de Hamburg.

O echipă a postului NOVA a stat de vorbă cu vecinii săi, care au declarat că sunt la curent cu investigaţia poliţiei. Bărbatul ar fi fugit în Germania la sfatul rudelor, după ce le-a spus ce s-a întâmplat. El a fost detectat de poliţie pe camerele de supraveghere din zona unde Marinova a fost ucisă sâmbătă.

„Am strâns suficiente dovezi care leagă direct suspectul cu scena crimei şi victima. Avem şi o parte a rezultatelor testelor ADN, care arata prezenţa materialului genetic al lui şi al victimei, pe hainele pe care le purta suspectul, iar urme ale ADN-ului sau au fost găsite pe corpul victimei”, a declarat ministrul de Interne bulgar.

Bărbatul a fost identificat în baza probelor ADN găsite la locul crimei, pe malul Dunării, la Ruse.

Site-ul bulgar notează că probele ADN prelevate de la locul crimei au coincis 100 la sută cu cele ale suspectului reţinut în Germania.

Procurorul general al Bulgariei, Sotir Tsatsarov, a confirmat miercuri că un bărbat bulgar a fost reţinut în Germania şi a fost pus sub acuzare pentru violarea şi uciderea jurnalistei Viktoria Marinova, scrie Reuters.

Bărbatul a fost arestat marţi la cererea Bulgariei, a declarat ministrul de Interne, Mladen Marinov, într-o conferinţă de presă la care au luat parte Tsatsarov şi prim-ministrul Boyko Borissov.

Autorităţile bulgare l-au pus sub acuzare pe bărbat şi se aşteaptă ca el să fie transportat de Germania în Bulgaria, a adăugat Marinov.

Victoria Marinova, prezentatoare TV şi director administrativ la postul regional TVN, a fost violată şi ucisă, cadavrul său fiind găsit aproape de malul Dunării, la Ruse, a anunţat duminică poliţia bulgară.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cei doi ucraineni uciși de un rus în Germania erau soldați aflați la tratament în Bavaria

O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut că îi livrează mâncare și a împușcat-o

Pilotul-dezertor ucis în Spania a fost dat de gol de un telefon către fosta iubită din Rusia. Kremlinul, în spatele asasinatului

Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost împușcat mortal în Spania

Partenerii noștri