Live

Video&Foto Mărturia bărbatului de culoare care a salvat un extremist rănit, la protestele din Londra

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

Bărbatul de culoare care a cărat în spate un bărbat alb, rănit în urma violențelor apărute între manifestanți, grupul de extremiști și poliție, la protestele din Londra, a spus cum s-a petrecut totul și de ce a recurs la acest gest.

Patrick Hutchinson este numele bărbatului care, în timpul violențelor de zilele trecute de la protestul din Londra, l-a cărat în spate pe un bărbat alb, care ar fi venit acolo împreună cu grupul extremiștilor, veniți să tulbure manifestația anti-rasism.

În urma ciocnirilor dintre cele trei tabere, mai multe persoane au fost rănite. Peste 100 de persoane au fost arestate în urma protestului de sâmbătă.

Bărbatul de culoare, instructor de fitness, a povestit pentru CNN că a fost primul protest „Black Lives Matter” la care a participat și că a vrut să evite ca scopul manifestațiilor să se piardă din cauza unui moment violent.

Postul american de televiziune spune că încă nu a putut confirma în mod independent identitatea bărbatului rănit. Informațiile de primă mână arată că el era contra-manifestant.

Foto: GettyImages

„Motivul meu a fost evitarea unei catastrofe”, a spus el, povestind că l-a văzut pe bărbatul rănit căzut la pământ, înconjurat de protestatari.

Patrick Hutchinson a spus că pe moment nu s-a gândit că ar putea fi un contra-manifestant și să-i poarte ranchiună, doar că a vrut să-l scoată teafăr de acolo.

Prietenii săi au format un cordon în jurul lor și, în timp ce se îndreptau spre o mașină de poliție, a simțit că unii dintre protestatarii „Black Lives Matter” încercau să-l mai lovească.

„Îl căram, prietenii mei mă protejau pe mine și pe bărbatul de pe umăr. Încă primea lovituri, simțeam că încearcă să-l mai lovească. Erau și alți oameni care îl apărau, până l-am dus la polițiști. Unul dintre ei a spus «Mulțumesc, ai făcut un lucru bun»”, a mai povestit Hutchinson. 

El a spus că a mers la protestul de sâmbătă pentru că a simțit că „se scrie istorie” și că nu avea cum să nu sprijine manifestația. 

Bărbatul de culoare a adăugat că ar vrea să dispară barierele rasiale, iar oamenii să realizeze că „suntem aceeași rasă”.

„Vreau ca toți să fim egali. Sunt tată, bunic și aș vrea să-mi văd copiii, nepoții, nepoatele că trăiesc într-o lume mai bună decât cea în care am trăit eu. Lumea în care am trăit eu a fost mai bună decât cea a părinților și a bunicilor mei și sperăm să continuăm așa până când vom fi cu toții egali”, a mai spus Patrick Hutchinson.

Urmăriți mai jos un interviu acordat de Patrick Hutchinson și prietenii săi pentru Channel 4:

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sadiq Khan câștigă în premieră al treilea mandat de primar al Londrei

Zaharova amenință cu nucleara: Rusia va răspunde dacă Ucraina va lovi teritoriul rus cu arme britanice

O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit

Marea Britanie dă voie Ucrainei să lovească în interiorul Rusiei cu armele pe care i le dă. Promisiunea lui David Cameron, la Kiev

Partenerii noștri