Video&Foto Mărturia bărbatului de culoare care a salvat un extremist rănit, la protestele din Londra

Data actualizării: Data publicării:
LONDON, UNITED KINGDOM - JUNE 13: A group of men including Patrick Hutchinson (carrying the man) help an injured man away after he was allegedly attacked by some of the crowd of protesters as police try to intervene on the Southbank near Waterloo station on June 13, 2020 in London, United Kingdom. Following a social media post by the far-right activist known as Tommy Robinson, members of far-right linked groups have gathered around statues in London. Several statues in the UK have been targeted by Black Lives Matter protesters for their links to racism and the slave trade. (Photo by Luke Dray/Getty Images)
Foto: GettyImages

Bărbatul de culoare care a cărat în spate un bărbat alb, rănit în urma violențelor apărute între manifestanți, grupul de extremiști și poliție, la protestele din Londra, a spus cum s-a petrecut totul și de ce a recurs la acest gest.

Patrick Hutchinson este numele bărbatului care, în timpul violențelor de zilele trecute de la protestul din Londra, l-a cărat în spate pe un bărbat alb, care ar fi venit acolo împreună cu grupul extremiștilor, veniți să tulbure manifestația anti-rasism.

În urma ciocnirilor dintre cele trei tabere, mai multe persoane au fost rănite. Peste 100 de persoane au fost arestate în urma protestului de sâmbătă.

Bărbatul de culoare, instructor de fitness, a povestit pentru CNN că a fost primul protest „Black Lives Matter” la care a participat și că a vrut să evite ca scopul manifestațiilor să se piardă din cauza unui moment violent.

Postul american de televiziune spune că încă nu a putut confirma în mod independent identitatea bărbatului rănit. Informațiile de primă mână arată că el era contra-manifestant.

Far-Right Protesters React To Anti-Racism Demonstrations
Foto: GettyImages

„Motivul meu a fost evitarea unei catastrofe”, a spus el, povestind că l-a văzut pe bărbatul rănit căzut la pământ, înconjurat de protestatari.

Patrick Hutchinson a spus că pe moment nu s-a gândit că ar putea fi un contra-manifestant și să-i poarte ranchiună, doar că a vrut să-l scoată teafăr de acolo.

Prietenii săi au format un cordon în jurul lor și, în timp ce se îndreptau spre o mașină de poliție, a simțit că unii dintre protestatarii „Black Lives Matter” încercau să-l mai lovească.

„Îl căram, prietenii mei mă protejau pe mine și pe bărbatul de pe umăr. Încă primea lovituri, simțeam că încearcă să-l mai lovească. Erau și alți oameni care îl apărau, până l-am dus la polițiști. Unul dintre ei a spus «Mulțumesc, ai făcut un lucru bun»”, a mai povestit Hutchinson. 

El a spus că a mers la protestul de sâmbătă pentru că a simțit că „se scrie istorie” și că nu avea cum să nu sprijine manifestația. 

Bărbatul de culoare a adăugat că ar vrea să dispară barierele rasiale, iar oamenii să realizeze că „suntem aceeași rasă”.

„Vreau ca toți să fim egali. Sunt tată, bunic și aș vrea să-mi văd copiii, nepoții, nepoatele că trăiesc într-o lume mai bună decât cea în care am trăit eu. Lumea în care am trăit eu a fost mai bună decât cea a părinților și a bunicilor mei și sperăm să continuăm așa până când vom fi cu toții egali”, a mai spus Patrick Hutchinson.

Urmăriți mai jos un interviu acordat de Patrick Hutchinson și prietenii săi pentru Channel 4:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri