Live

Renew Europe va fi numele noului grup politic din Parlamentul European format din ALDE, En Marche şi USR-PLUS

Data actualizării: Data publicării:
Parlametul european. Foto: GettyImages

Noul grup politic din Parlamentul European format din ALDE, En Marche şi USR-PLUS se va numi Renew Europe, a anunţat europarlamentarul Dacian Cioloş.

„Am decis, astăzi, ca numele noului grup din Parlamentul European pe care l-am fondat alături de partenerii noştri din ALDE Group – Liberals and Democrats in the European Parliament şi En Marche să fie Renew Europe (Reînnoim Europa). Numele grupului reflectă exact intenţiile noastre: vrem să construim o Europă modernă, mai puternică, mai aproape de cetăţeni”, a anunţat liderul PLUS.

Dacian Cioloş a precizat că devizia grupului este: „Hotărâţi să construim împreună o Europă liberă şi echitabilă”.

Pe de altă parte, Victor Ponta anunţa în urmă cu câteva zile că partidul său a fost invitat să facă parte atât din grupul social-democraţilor, cât şi din cel nou format de ALDE, En Marche şi USR-PLUS din Parlamentul European şi că la Bruxelles a discutat cu liderul USR Dan Barna, dar şi cu mulţi reprezentanţi ai PNL şi PSD.

Însă președintele USR, Dan Barna, a declarat în urmă cu două zile că USR-PLUS nu dorește prezența lui Victor Ponta în grupul liberalilor europeni, punând chiar această condiție la negocierile cu ALDE pentru afiliere.

Victor Ponta a declarat pentru Digi24.ro că partidul său va lua luni o decizie în privința afilierii la grupul politic din Parlamentul European în care vor activa cei doi europarlamentari ai săi. „Avem oferta de la PES și oferta de la grupul ALDE-Macron, vom decide luni pe care o acceptăm”, a declarat Victor Ponta.

Citiți și: Extremiștii de dreapta din Parlamentul European se vor numi „Identitate și Democrație”

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au venit primele oferte: Radu Drăgușin poate pleca de la Tottenham după șase luni! Urmează întâlnirea decisivă

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Franța a criticat relația comercială cu China chiar în timpul vizitei dictatorului Xi Jinping: „Suntem departe de echilibru”

Scrutinul pentru Parlamentul European începe peste o lună. Ghid pentru alegerile europene 2024

Dictatorul chinez, Xi Jinping, a fost primit la Paris de un protest al tibetanilor: „Ți-a trecut timpul, nu totalitarismului chinezesc”

Ministrul Apărării de la Roma critică afirmațiile lui Macron privind trupe în Ucraina: La un conflict, Italia ar avea de pierdut

Partenerii noștri