Live

Un asistent din România, premiat în Marea Britanie pentru modul în care a avut grijă de un pacient

Data publicării:
Alexandru Andrei (centru) lucrează ca asistent în Marea Britanie. Foto: nth.nhs.uk

Alexandru Andrei este asistent la Spitalul Universitar North Tees, în Marea Britanie, iar modul în care s-a ocupat de un pacient din România i-a impresionat pe cei din Sistemul Național de Sănătate (NHS).

Într-un articol de pe site-ul NHS, Alexandru Andrei din România este descris ca lucrând „în sus și-n jos pentru a ajuta un pacient din țara natală”.

El este asistent la Spitalul Universitar North Tees, iar atunci când acolo a ajuns un bărbat bolnav împreună cu soția lui, tânărul a avut grijă nu numai să primească tratamentul de care bărbatul avea nevoie, dar i-a ajutat și în afara spitalului.

Potrivit articolului, Alexandru Andrei le-a tradus și explicat tot ce presupunea tratamentul și „s-a preocupat cu sinceritate de starea pacientului de la internare până la externare”.

„După o delungă internare paliativă, Alex a venit la spital în ziua lui liberă, l-a preluat pe pacient împeună cu soția lui și i-a ajutat să-și pregătească drumul cu mașina înapoi în România”, mai spun cei de la NHS.

Potrivit sursei citate, cu ajutorul lui Alexandru Andrei, bărbatului i-a fost mult mai ușor să ia decizii cu privire la tratamentul său, iar pentru acest lucru a fost premiat cu „Steaua lunii”.

Jane Corbey, superiorul său, care de altfel l-a și nominalizat pentru acest premiu a spus că „Alex a demonstrat un nivel de empatie și compasiune fără preț. Fără vreun interes a vrut să facă orice pentru a-l ajuta pe pacient și pe soția lui”.

„Cu o lungă călătoria în față cu mașina, Alex s-a asigurat de trecerea lor fără probleme prin vămile din Europa (...) Niciun deranj nu e prea mare pentru Alex pentru a-i ajuta pe alții, iar acest lucru arată cât este de dedicat la locul de muncă și în timpul său liber. Intervențiile lui i-au copleșit pe ceilalți colegi și sperăm ca aceștia să-i urmeze exemplul”, a mai spus Jane Corbey.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zaharova amenință cu nucleara: Rusia va răspunde dacă Ucraina va lovi teritoriul rus cu arme britanice

O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit

Marea Britanie dă voie Ucrainei să lovească în interiorul Rusiei cu armele pe care i le dă. Promisiunea lui David Cameron, la Kiev

Iranul anunță sancțiuni împotriva SUA și Marii Britanii pentru că au ajutat Israelul

Partenerii noștri