Live

Video Un celebru șef mafiot, considerat „il capo di tutti capi”, a fost arestat pe stradă după aproape 2 ani de căutări

Data publicării:
Domenico Paviglianiti, unul dintre liderii clanului 'Ndrangheta din Calabria, a fost arestat pe stradă la Madrid Foto: captură video Twitter

Un celebru șef al mafiei calabreze 'Ndrangheta a fost arestat la Madrid după aproape doi ani în care era dat în urmărire generală. Poliția italiană îl căuta pe Domenico Paviglianiti, considerat „il capo di tutti capi” (șeful șefilor - n.r.), pentru activitățile ilegale pe care clanul mafiot le-a desfășurat în anii 1980 și 1990, relatează Euronews.

'Nrangheta este una dintre cele mai mari și mai bogate bande criminale din lume și are o prezență globală.

Domenico Paviglianiti, în vârstă de 60 de ani, a mai fost arestat în Spania și extrădat în Italia în 1996. El a început să-și ispășească în Italia condamnarea pe viață pentru crimă și trafic de droguri,  însă o eroare judiciară a dus la eliberarea sa anticipată în octombrie 2019. Imediat, mafiotul a fugit înapoi în Spania.

În luna ianuarie a acestui an, Parchetul din Bologna a pronunțat, în lipsa acuzatului, o nouă condamnare la o pedeapsă cu 11 ani, opt luni și 15 zile de închisoare.

Domenico Paviglianiti a fost arestat vineri în urma unei operațiuni comune a carabinierilor italieni și a poliției spaniole. Mafiotul a fost depistat și arestat chiar pe stradă, în Madrid. Iată momentul: 

Agenții au confiscat, totodată, șase telefoane mobile, aproape 6.000 de euro cash și documente portugheze false pe care fostul șef al grupării criminale le avea asupra sa.

Editor : Luana Pavaluca

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mafia italiană nu-și mai murdăreşte mâinile cu sânge. „Ar fi fost o prostie să credem că nu vor profita de un aflux uriaş de bani”

Oamenii se pot căsători complet dezbrăcați pe o plajă din Sardinia. Primarul a avut ideea și spune că motivele sunt serioase

În timp ce statul e blocat în soluții, sute de copii cu malformații cardiace au fost salvați în străinătate: „Ar fi murit în România”

Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără o mână

Partenerii noștri