Live

Galerie Foto Un marinar american este acuzat că a pornit incendiul care a distrus o navă de război de 1 miliard de dolari

Data publicării:
Incendiul de la bordul USS Richard Bonhomme a pornit pe 12 iulie 2020 și a fost stins după 4 zile. Sursa foto: Profimedia Images

Marina SUA a pus sub acuzare un marinar în cazul incendiului uriaș care a avut loc în 2020 la bordul navei de război USS Bonhomme Richard, informează BBC. Nava amfibie a fost distrusă de flăcări.

Marinarul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, este acuzat că a pornit focul, a declarat Sean Robertson, purtător de cuvânt al Marinei SUA.

Incendiul s-a produs în San Diego, unde nava de război era ancorată, și a fost nevoie de patru zile pentru stingerea lui. Cel puțin 40 de marinari și 23 de civili au fost răniți.

Într-o declarație, Robertson a spus că marinarul acuzat "era un membru al echipajul USS Bonhomme Richard când a avut loc incendiul".

În august 2020, Marina SUA a anunțat că bănuiește că focul care a distrus nava amfibie a fost pus, iar în aceeași lună a efectuat percheziții la locuința unui marinar.

"Dovezile adunate în timpul anchetei au fost suficiente pentru a audiere preliminară potrivit sistemului de justiție militar", a spus Sean Robertson.

Focul a izbucnit pe 12 iulie, iar timp de patru zile elicopterele Marinei SUA au lansat pe 1.500 de încărcături de apă, iar remorcherele au stropit din lateral vasul de 1 miliard de dolari pentru a opri flăcările.

Incendiul a afectat grav suprastructura vasului, iar aceasta s-a îndoit la un unghi de 45 de grade.

Vasul USS Bonhomme Richard a fost lansat la apă în 1998 și era una dintre puținele nave amfibii de asalt de pe care puteau decola avioane F-35 Joint Strike Fighter.

După ce flăcările au fost stinse, Marina SUA a luat decizia de a distruge vasul, întrucât costurile reparației erau prea ridicate. Incendiul a dus la una dintre cele mai mari pierderi suferite de Marina SUA pe timp de pace.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trei bărbați naufragiați pe o insulă pustie au scris un mesaj disperat pentru ajutor. Salvarea a venit chiar de la un membru de familie

Rebelii Houthi intensifică atacurile în regiunea Mării Roșii și anunță că vor folosi „arme submarine”. Încă o navă a fost atacată

Conflictul din Marea Roșie este cea mai mare bătălie navală purtată de marina SUA de la Al Doilea Război Mondial

SUA au reușit cel mai complex test antirachetă, folosind un sistem similar cu scutul de la Deveselu

Partenerii noștri