Video SUA au reușit cel mai complex test antirachetă, folosind un sistem similar cu scutul de la Deveselu

Data actualizării: Data publicării:
racheta sua

Agenția de Apărare Antirachetă a Statelor Unite și Marina SUA au executat împreună cu succes un test prin care au reușit distrugerea unei rachete balistice dotată cu sisteme de contramăsuri. Proiectilul lansat din avion a fost identificat, urmărit și distrus cu o rachetă lansată cu ajutorul unui sistem antirachetă Aegis, o reușită caracterizată de armata SUA drept una dintre „cele mai complicate” misiuni de interceptare a sistemului Aegis.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Testul a avut loc deasupra Oceanului Pacific, potrivit unui comunicat al Agenției de Apărare Antirachetă a SUA. 

O rachetă balistică cu rază medie de acțiune, dotată cu contramăsuri, a fost lansată cu ajutorul unei parașute dintr-un avion C-17, iar după ce s-a desprins de parașută a pornit motorul.

A doua parte testului a constat în lansarea unei rachete standard 3 Block IIA (SM-3 Blk IIA) de pe o navă a Marinei SUA, distrugătorul USS McCampbell dotat cu sistem antirachetă Aegis, care a reușit să identifice corect racheta lansată din avion și să treacă de sistemul ei de contramăsuri, distrugând-o în aer.

Fiecare fază a testului a fost filmată cu mai multe camere, armata americană montând un clip video spectaculos al întregii operațiuni.

„Testul de succes de astăzi a fost o etapă-cheie pentru a oferi navelor noastre de apărare împotriva rachetelor balistice instrumente suplimentare de detectare și urmărire pentru a combate proliferarea amenințărilor. Aceasta a fost o realizare incredibilă și îi felicit pe marinarii Marinei SUA, echipa MDA și partenerii noștri din industrie”, a declarat generalul-locotenent Heath Collins, directorul MDA, potrivit comunicatului.

Sistemul antirachetă Aegis dezvoltat de Statele Unite a fost instalat și în România - scutul de la Deveselu - și este varianta cu bază terestră a sistemului, care poate fi instalat, de asemenea, și pe nave de război.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri