Live

Video Un turist care a mers la Titanic pe submarinul dispărut, anul trecut, a documentat video călătoria: „Securitatea trebuie îmbunătățită”

Data actualizării: Data publicării:
Operațiune de căutare contracronometru pentru găsirea submersibilului Titan, al companiei OceanGate. Foto: Profimedia Images

O expediție similară la epava Titanicului, de acum un an, a fost documentată pe larg de unul dintre pasagerii de la acea vreme, youtuber-ul mexican Alan Estrada. În clipurile video de atunci, el prezintă felul în care s-a desfășurat călătoria până la Titanic, dificultățile întâmpinate pe drum și arată inclusiv imagini surprinse pe parcursul călătoriei. Chiar și în timpul acelei călătorii, echipajul a avut emoții de câteva ori după ce se pierduse contactul cu echipa care trebuia să direcționeze submarinul spre epava Titanicului.

Alan Estrada a participat la expediția OceanGate în iulie 2022 și a documentat extensiv călătoria și a vorbit în mai multe clipuri video despre experiența sa cu compania lui Stockton Rush dar și despre felul în care a decurs întreaga expediție.

„Multe aspecte care țin de securitate trebuie îmbunătățite”

Și în timpul expediției lui Estrada, submersibilul s-a confruntat cu o pierdere de comunicații cu suprafața. După mai multe încercări de a relua legătura, pilotul decide, la 2.000 de metri adâncime, să renunțe la greutăți și să declare urgența.

Imediat după, comunicațiile se reactivează și pare că totul este în regulă.

Într-un final, submersibilul ajunge la epava Titanicului, însă nu fără dificultăți.

„Întrebarea pe care mulți dintre voi cred că și-o pun este dacă merită efortul sau nu. Răspunsul la această întrebare ține de fiecare dintre voi.

Până la urmă, eu cred că o expediție de acest tip care costă atât de mulți bani (...), eu cred că pentru acest preț, în mod onest și fără alte calcule, ar trebui să mai așteptați un pic pentru ca ea să merite ce plătiți (...)

În unele momente pare că nu ți se dau informații, te simți abandonat în hotel, sunt multe lucruri pe care compania trebuie să le îmbunătățească, dar dincolo de asta, pentru cineva care plăteste un sfert de milion de dolari pentru a vedea Titanicul, cel mai important este cât timp te afli la adâncime”, spune Estrada în finalul clipului video, care recunoaște, în final că sunt multe aspecte de securitate „care trebuie îmbunătățite”.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

A murit Bernard Hill, actorul cunoscut pentru rolurile din „Titanic” şi „Stăpânul Inelelor”

Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru o sumă record. Cine era John Jacob Astor

Un supraviețuitor de pe Titanic povestește cum a fost salvat de la îngheț chiar de femeia pe care o ajutase să urce în barca de salvare

Bucata plutitoare de ușă care a ținut-o în viață pe Rose în „Titanic” a fost vândută pentru suma de aproape 720.000 de dolari

Partenerii noștri