Live

Aplicaţia care îi va ajuta pe şoferi să nu se păcălească atunci când cumpără o maşină

Data publicării:
FOTO: Shutterstock

Registrul Auto Român a pus de astăzi în funcţiune o aplicaţie prin care piaţa auto va fi echilibrată şi datul kilometrajului înapoi va fi mai dificil pentru că se poate căuta vehiculul într-o bază de date.

"Istoric Vehicul" este disponibilă pe site-ul RAR şi îi ajută pe cei interesaţi să afle date esenţiale despre autoturismul pe care şi-l doresc: verificările periodice efectuate, date tehnice şi, cel mai important, numărul real de kilometri.

Mai este nevoie de seria de şasiu a maşinii şi de o adresa de e-mail. Răspunsul este primit aproape instantaneu pe site-ul Registrului Auto Român sau pe aplicaţia gratuită.

George Dincă, director general la Registrul Auto Român: „Dacă, la un moment dat, în acest istoric apare o cifră care nu este reală, cumpărătorul poate fi alertat şi atenţionat că a fost umblat la odometru”.

Comercianţiii de maşini second-hand cred că implementarea aplicaţiei va diminua fenomenul falsificării kilometrajului.

Nicolae Răgălie, director de târg auto: „Este şi pentru cumpărător un avantaj pentru că poate să şi obţină informaţii importante, dar şi pentru vânzători, şi dispare cu acest site problema aceea că s-au dat km înapoi”.

În medie, 150 de maşini vin zilnic la sediile RAR pentru verificări.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Momente dramatice pe autostradă cu un bărbat blocat într-o mașină cuprinsă de flăcări. Alți șoferi încearcă cu disperare să îl salveze

Noi norme rutiere în UE. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi depistați mai ușor

Unii șoferi cred că nu trebuie să poarte centura de siguranță dacă mașina are airbag. Mituri în trafic: care sunt adevărate, care nu

Tesla recheamă aproape 4.000 de mașini Cybertruck din cauza pedalei de accelerație care se poate bloca în timpul mersului

Partenerii noștri