Live

Becul aduce internetul. Tehnologia este testată într-o clădire de birouri

Data publicării:

Conexiunea la internet ar putea trece la un alt nivel. Este testată o alternativă la tradiționalul WiFi - becurile care furnizează internet, așa-numita tehnologie LiFi.

Conexiunea la internet ar putea trece la un alt nivel. Philips testează o alternativă la tradiționalul WiFi - becurile care furnizează internet, așa-numita tehnologie LiFi. Mai exact, această tehnologie folosește lumina emisă de becurile LED pentru a crea o rețea conectată la internet.

Poate livra astfel viteze de până la 30 de megabiți pe secundă prin intermediul undelor luminoase, iar dispozitivele care recepționează semnalul au nevoie, în prezent, de un adaptor conectat prin USB. Pe viitor, compania olandeză își propune ca tehnologia să fie integrată în laptopuri, telefoane și alte dispozitive, eliminând nevoia adaptorului actual.

Totuși, LiFi nu este o tehnologie care se pretează la spații largi, asta pentru că rețeaua este disponibilă doar în locurile în care luminează becurile, adică nu poate bate prin pereți, ceea ce împiedică accesul exterior. În prezent, produsele Philips care folosesc această tehnologie sunt testate în clădirea de birouri a companiei franceze de investiții Icade.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka are o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Experți din Franța: Copiilor sub 11 ani ar trebui să le fie interzis să aibă un telefon mobil, cei sub 13 ani fără acces la internet

BEC anunță că luni are loc tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii pe buletinele de vot la europarlamentare

Val de fraude pe internet. Avertismentul Poliției Române: Au apărut „pachete infracţionale” online. Datele noastre sunt marfă pe net

Comandant NATO: Războiul hibrid subacvatic dus de Rusia amenință securitatea a un miliard de oameni

Partenerii noștri