Becul aduce internetul. Tehnologia este testată într-o clădire de birouri

Data publicării:
internet bec

Conexiunea la internet ar putea trece la un alt nivel. Este testată o alternativă la tradiționalul WiFi - becurile care furnizează internet, așa-numita tehnologie LiFi.

Conexiunea la internet ar putea trece la un alt nivel. Philips testează o alternativă la tradiționalul WiFi - becurile care furnizează internet, așa-numita tehnologie LiFi. Mai exact, această tehnologie folosește lumina emisă de becurile LED pentru a crea o rețea conectată la internet.

Poate livra astfel viteze de până la 30 de megabiți pe secundă prin intermediul undelor luminoase, iar dispozitivele care recepționează semnalul au nevoie, în prezent, de un adaptor conectat prin USB. Pe viitor, compania olandeză își propune ca tehnologia să fie integrată în laptopuri, telefoane și alte dispozitive, eliminând nevoia adaptorului actual.

Totuși, LiFi nu este o tehnologie care se pretează la spații largi, asta pentru că rețeaua este disponibilă doar în locurile în care luminează becurile, adică nu poate bate prin pereți, ceea ce împiedică accesul exterior. În prezent, produsele Philips care folosesc această tehnologie sunt testate în clădirea de birouri a companiei franceze de investiții Icade.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri