Live

Jucătoarea considerată revelația turneului Indian Wells. Are doar 16 ani, dar nu a pierdut niciun set

Data publicării:
Foto: Guliver/Getty Images

La doar 16 ani, o americancă de pe locul 149 WTA a oferit cea mai mare surpriză de la turneul Indian Wells, după ce a eliminat-o pe Petra Kvitova, una dintre favorite. Amanda Anisimova este în optimi și nu a pierdut niciun set la turneul Indian Wells, devenind astfel cea mai tânără jucătoare care ajunge până în turul al patrulea al turneului din 2005 și până azi.

„Sunt încă în stare de șoc. Este cea mai bună jucătoare pe care am întâlnit-o până acum și este cel mai mare teren pe care am jucat vreodată. Așa că am simțit presiunea din plin, dar m-am bucurat de joc și am reușit să joc cel mai bine. A fost o zi bună”, a spus Amanda Anisimova, după meciul contra Kvitovei.

Aflată pe locul 149 WTA, Anisimova s-a născut în New Jersey, SUA, și a crescut în Florida. Ea a devenit cea mai tânără jucătoare care participă la French Open din 2005 și până acum, iar câteva luni mai târziu a câștigat trofeul de la US Open, la junioare, după ce a cedat doar 2 game-uri în finală.

De atunci, Anisimova a acumulat victorii împotriva mai multor jucătore bine clasate în topul WTA, printre care Nicole Gibbs, Naomi Broady sau Hsieh Su-Wei. În primul tur de la Indian Wells, Anisimova a eliminat-o pe Pauline Parmentier (numărul 94 WTA), apoi a învins-o pe Anastasia Pavlyuchenkova, numărul 23 WTA, în două seturi: 6-4, 6-1.

Însă cea mai mare victorie a carierei a obținut-o în turul 3, în meciul cu Petra Kvitova, numărul 9 WTA, și câștigătoarea a două trofee de Grand Slam, la Wimbledon, în 2011 și 2015. Amanda Anisimova s-a impus tot în două seturi, 6-2, 6-4, și nu a pierdut niciun set în meciurile disputate până acum la Indian Wells. În optimi, ea o va întâlni pe Karolina Pliskova, numărul 5 WTA.

„Mă uitam în jur în timp ce îmi făceam încălzirea și mă vedeam pe ecranele mari, nu sunt obișnuită cu lucrul acesta. A fost prima dată. Dar am încercat să rămân concentrată. Am avut emoții, pentru că era o mulțime mare în tribune, o scenă mare, teren mare”, a declarat sportiva.

Întrebată care este atuul ei în tenis, Anisimova a spus că serviciul ei este cel mai mare avantaj al ei: „Mulți oameni îmi spun că plasez mingea foarte bine. Simt că nu am zile proaste cu serviciul. În rest, nu am o lovitură preferată. Cred că toate sunt cam la fel”.

 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simona Halep se retrage în ultimul moment de la turneul din Portugalia, pentru care a primit un wild card

Simona Halep nu va juca împotriva Ucrainei în turneul Billie Jean King Cup din SUA. Explicațiile Federației Române de Tenis

Decizie istorică: WTA își schimbă regulamentul, după cazul Simonei Halep

Simona Halep, replică tăioasă pentru o fostă campioană WTA: „De ce a spus asta?”

Partenerii noștri