Live

Preşedintele Argentinei nu merge în Qatar pentru finala Cupei Mondiale și sugerează că motivul ține de o superstiție

Data actualizării: Data publicării:
Preşedintele argentinian, Alberto Fernandez, a declarat că nu va merge în finala Cupei Mondiale, Argentina-Franţa. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele argentinian, Alberto Fernandez, a declarat că nu va merge în finala Cupei Mondiale, Argentina-Franţa, spre deosebire de omologul său francez Emmanuel Macron. El a sugerat că ar fi vorba de o superstiţie, pentru a nu aduce ghinion echipei naţionale, în condițiile în care deja pe rețelele sociale au apărut deja sute de mesaje cu hashtag-ul #AlbertoMufa de la utilizatorii care vor să îl împiedice pe președinte să meargă la meci.

"La fel ca milioane de compatrioţi, mă voi bucura de finala Cupei Mondiale acasă. Voi trăi acest moment fantastic aşa cum am făcut până acum, alături de ai mei. Cei mai buni dintre oamenii noştri vor fi pe teren şi în tribune vor fi susţinătorii glorioşi”, a scris preşedintele de centru-stânga pe Twitter.

"Până la urmă, cabalele sunt cabale”, a spus el, referindu-se la „cabalas”, aceste superstiţii, extrem de răspândite printre argentinieni în materie de fotbal, care constau în reproducerea scrupuloasă a unei formule, a unui gest, a unui obicei, care a fost asociat cu victoria - în acest caz cele cinci victorii consecutive ale Argentinei

La aceasta se adaugă şi teama politicienilor argentinieni de a fi percepuţi ca „mufa” (cel care poartă ghinion) dacă sunt prezenți la un meci important care ar fi pierdut.

Predecesorul lui Fernandez, liberalul Mauricio Macri (2015-2019, a participat la mai multe meciuri, inclusiv la înfrângerea şoc din meciul de debut al Argentinei împotriva Arabiei Saudite (1-2). De aici şi suspiciunea de „mufa”.  

Pe rețelele de socializare au apărut deja sute de mesaje cu hashtag-ul #AlbertoMufa de la utilizatorii care vor să îl împiedice pe președinte să plece în Qatar.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rămăşiţele superstarului Maradona ar putea ajunge într-un mausoleu la Buenos Aires

O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un concurs de frumusețe și s-a calificat pentru Miss Argentina

Argentina a cerut să devină „partener global” al NATO

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Partenerii noștri