Live

Un primar din Prahova a rămas fără mandat, după ce a fost condamnat pentru că a condus sub influenţa alcoolului

Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul comunei prahovene Lapoş, Constantin Ţârlea, rămâne fără mandatul de edil după ce a fost condamnat definitiv conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fiind sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Prefectul de Prahova a semnat ordinul prin care mandatul edilului încetează înainte de termen, informează news.ro.

Prefectul de Prahova, Virgiliu Nanu, a semnat ordinul prin care mandatul primarului comunei Lapoş încetează înainte de termen, au declarat, vineri, reprezentanţi ai Prefecturii.

Documentul a fost semnat după ce primarul a fost condamnat, în luna februarie a acestui an, pentru că a condus un autoturism fiind sub influenţa alcoolului.

Un complet de la Curtea de Apel Ploieşti a decis să îl condamne pe Dumitru Constantin Ţârlea, pe care judecătorii l-au găsit vinovat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă săvârşită în 14 mai 2018.

Judecătorii Curţii de Apel al menţinut, astfel, sentinţa dată în primă fază de Judecătoria Ploieşti, care dispusese o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare şi 80 de zile de muncă în folosul comunităţii, sentinţă pe care edilul a atacat-o.

În urma deciziei Curţii de Apel Ploieşti, primarul avea de achitat 800 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Craterul din strada surpată de la Slănic „prezintă urme de stabilizare” după tasare, susține prefectul de Prahova

Muncitorii au aruncat pietriș în craterul de 18 metri din Slănic. Prefectul susține că nu trebuie extins perimetrul de siguranță

Primăria, afacere de familie în Vâlcea. În timp ce într-un sat soții s-au înțeles, în altul un tată și fiul lui se ceartă pe funcție

Un primar din Prahova, vizat de două dosare penale de fraudare a alegerilor, candidează din nou

Partenerii noștri