Live

VIDEO. Escrocherie incredibilă în India: „Plăcuțe magice” de cupru care transformă fulgerele în energie electrică

Data actualizării: Data publicării:

Tun financiar desprins parcă dintr-un film de Bollywood în India. Un tată și un fiu au fost arestați după ce au convins un om de afaceri să investească o sumă consistentă într-un „dispozitiv” care ar fi convertit fulgerele în energie electrică. 

Cei doi au reușit să obțină 200.000 de dolari de la un om de afaceri indian, căruia i-ar fi spus că au nevoie de bani pentru a duce mai departe un experiment unic cu „plăcuțe magice de cupru” care ar fi putut capta fulgerele, transformându-le apoi în energie electrică.

Ca înselătoria să fie și mai convingătoare, făptașii au adus în discuție și NASA, precizând că americanii ar fi interesați de această „invenție”, scrie The Guardian.

Mai mult, aceștia au angajat și actori, care trebuiau să poarte „costume anti-radiație” și să „pună în scenă teste false”, ca înșelăciunea să prezinte și „verosimilitudine științifică”.

De altfel, cei doi bărbați se aflau deja sub cauțiune, după o escrocherie oarecum similară din trecut. Aceștia au reușit să vândă mai mulți șerpi cu 25.000 de dolari bucata, invocând „calitățile medicinale” ale reptilelor.

Polițiștii indieni au precizat că, pe lângă omul de afaceri, alte 30 de persoane ar fi fost păgubite de cei doi escroci.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

NASA a primit o transmisiune prin laser de la 225 de milioane de kilometri distanță

Val de fraude pe internet. Avertismentul Poliției Române: Au apărut „pachete infracţionale” online. Datele noastre sunt marfă pe net

Sonda Voyager 1 a transmis un mesaj de la 24 de miliarde de kilometri de Terra, pentru prima dată după cinci luni

Un bărbat a crezut că Irina Shayk s-a îndrăgostit de el și i-a trimis 112.000 €. În spatele profilului fals era, de fapt, cumnata lui

Partenerii noștri