Campania de donare de sânge din Filiași, susținută de handbalista Cristina Burcea Zamfir și Ionuț Iancu, campion mondial la kempo

Data publicării:
sportivi

România se confruntă cu o criză acută de sânge. Din această cauză, în spitale sunt amânate zi de zi operații, iar viața a mii de pacienți este în pericol. Digi24 face un nou apel la donarea de sânge. Campania demarată încă de anul trecut a ajuns până acum în 11 județe, în comunități unde nu există centre de donare. Ne-am dorit ca prin acest demes să dăm posibilitatea oamenilor de a fi eroi, salvatori pentru semeii lor.

Peste 2.600 de români au răspuns apelului nostru și au spus DA, avem același sânge. Astăzi suntem în Bacău și Dolj, unde au donat deja peste 240 de oameni, iar centrele vor rămâne deschise până la ora 15:00.

La Filiași, centrul de donare a fost instalat în sala de festivități a Școlii Gimnaziale. Aici, campania este susținută de sportivi cu performanțe deosebite.

Cristina Burcea Zamfir, handbalistă la SCM Craiova: „Am venit împreună cu echipa mea. Ne dorim să putem ajuta. Știm cu toții că mulți oameni au nevoie de sânge și nu am vrut să rămânem repetenți la acest capitol. Vrem să mulțumin oamenilor care sunt alături de noi, iar astăzi am vrut și noi să fim alături de cei care au nevoie”.

Ionuț Iancu, campion mondial de kempo: „Sunt foarte fericit că pot să fac acest gest și cred că este de datoria mea ca sportiv - pentru că și eu la rândul meu primesc susținere. Vreau să dau și eu din puținul meu și vreau să-i îndrum pe toți sportivii și pe alți oameni să facă asta. Chiar avem nevoie să fim mai buni...”

Proiect susținut de SANADOR

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri