Scandal și anchete după Bacalaureat la un liceu din Bihor. Un elev a fost prins cu copiuțe care erau, însă, pentru materia de V-VIII

Data publicării:
liceu bihor
FOTO: Liceul din Ștei - captură Digi24

Scandal și anchetă după Bacalaureat, la un liceu tehnologic din județul Bihor. În ziua examenului de Limba română, clădirea a rămas fără energie electrică. În grupurile sanitare nu a curs apa. Iar un elev a fost eliminat după ce a fost prins cu un telefon mobil ascuns în pantof și cu o copiuță în buzunar. Aceasta nu i-ar fi fost oricum de folos, pentru că rezuma materia din clasele V-VIII.

Candidații la Bacalaureat și supraveghetorii lor nu s-au putut spăla pe mâini în liceul din Ștei în ziua examenului la Limba română. În clădire nu curge apa.

Virgil Blage, inspector școlar general al ISJ Bihor: "Cu toate că știau prevederile ordinului comun, al celor două ministere, nu au avut apă și s-a pus în pericol sănătatea lor".

Liceul nu avea nici generator electric. Un aparat a fost adus după ce șeful comisiei de Bacalaureat a reclamat situația, dar s-a dovedit că nu a fost suficient în timpul unei pene de curent.

Marius Cioară, viceprimarul orașului Ștei: "S-a creat un incident. Acel transformator a avut o problemă majoră, iar curentul a fost luat undeva între trei și cinci minute".

Nu au lipsit nici incidentele create de candidați. Unul dintre aceștia a a cerut de mai multe ori să meargă la toaletă, până când s-a întors șchiopătând și cu șiretul desfăcut la un pantof.

Virgil Blage, inspector școlar generalal al ISJ Bihor: "L-am rugat să își dea jos pantoful și am găsit în interiorul pantofului un iPhone8. S-a descoperit acea crestomație de clasa V-VIII, dar el era la examenul de clasa a XII-a".

Lucian Cerna, directorul Liceului Tehnologic: "E un elev dintr-o serie anterioară, nu l-am învățat noi să facă asta".

Această școală a fost în centrul unui scandal în 2015, atunci când 108 absolvenți de la acest liceu și de la Colegiul Avram Iancu din Ștei au fost eliminați din examenul de Bacalaureat. Au fost surprinși pe camerele de supraveghere în timp ce vorbeau între ei, se inspirau și erau ajutați de profesori pentru a rezolva exercițiile la matematică.

ISJ Bihor îl cercetează disciplinar pe directorul liceului tehnologic Ștei, pentru că nu a pregătit corespunzător centrul de examinare.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri