Serverele Finanțelor vor fi făcute de Serviciul de Telecomunicații Speciale

Redacția Digi Economic Data publicării:
Server Ministerul Finantelor STS
Foto: Profimedia

Consolidarea capacităţilor tehnice necesare dezvoltării şi funcţionării sistemului informatic al Ministerului Finanţelor se va face de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale(STS), prin construirea unui nou centru de date. Președintele Iohannis a promulgat azi legea.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat azi legea pentru aprobarea OUG privind unele măsuri pentru consolidarea capacităţilor tehnice necesare funcţionării sistemului informatic al Ministerului Finanţelor.


Ordonanţa de urgenţă reglementează măsurile tehnice şi administrative necesare retehnologizării centrului de date din municipiul Braşov, aflat în administrarea Ministerului Finanţelor, constând în găzduirea intermediară a sistemelor de comunicaţii şi de tehnologia informaţiei relocate din acesta, precum şi în consolidarea capacităţilor tehnice necesare dezvoltării şi funcţionării sistemului informatic al Ministerului Finanţelor de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, prin construirea unui nou centru de date care să asigure găzduirea sistemelor de comunicaţii şi de tehnologia informaţiei ale Ministerului Finanţelor.

De asemenea, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale asigură consultanţă de specialitate Ministerului Finanţelor în procesul de realizare a retehnologizării centrului de date menţionat.

STS asigură şi asistenţă tehnică de specialitate pentru întocmirea documentaţiilor aferente procesului de retehnologizare şi participă cu specialişti în domeniu, în calitate de experţi cooptaţi, în cadrul procedurilor de achiziţie organizate în acest scop de către Ministerul Finanţelor, precum şi în etapele de testare şi recepţie.

Până la finalizarea procesului de retehnologizare a centrului de date prevăzut, respectiv finalizarea construirii acestuia, în funcţie de necesităţile Ministerului Finanţelor, sistemele de comunicaţii şi de tehnologia informaţiei ale acestuia sunt găzduite în spaţii tehnice din centrele de date aflate în administrarea STS, în limita resurselor disponibile ale acestuia.