Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 ianuarie

Data actualizării: Data publicării:

Cele mai importante evenimente petrecute pe 12 ianuarie.

1966 BATMAN APARE PE MICUL ECRAN

Serialul „Batman”, cu Adam West în rolul principal și cu Burt Ward în rolul lui Robin, debuta pe canalul ABC din SUA. Era prima dată când Batman apărea la televizor.

În doi ani au fost difuzate 120 de episoare. Serialul a fost foarte popular și a devenit un fenomen al culturii pop.

Batman și Robin se luptă cu infractori și salvează Gotham.

1962 IMPLICAREA SUA ÎN VIETNAM

Statele Unite fac prima misiune de luptă în timpul războiului din Vietnam. 82 de elicoptere americane transportă 1.000 de parașutiști sud-vietnamezi. Parașutiștii atacă o bază a Vietcong de lângă Saigon și câștigă. Pentru armata americană, era începutul unei noi ere de mobilitate aeriană pentru soldați.

După exact 4 ani, președintele Lyndon Johnson anunță că SUA vor rămâne în Vietnamul de Sud până când va dispărea pericolul comunist. SUA se retrag în 1973.

2010 - CUTREMUR ÎN HAITI

La ora 16:53 unda de șoc a unui cutremur de 7 pe Richter ajungea în centrul orașului Port-au-Prince, capitala statului Haiti.

Înainte de cutremur, infrastructura haitiană era oricum una precară. Asta a agravat dezastrul provocat de seism.Cutremurul principal a fost urmat de 52 de replici.

Între 100.000 și 316.000 au murit. Un sfert de milion de clădiri s-au prăbușit. Nici până în prezent nu au fost reparate toate pagubele provocate de acest seism.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri